Publicitat
Economia · 30 d'Abril de 2020. 22:05h.

CaixaBank guanya un 83% menys

No preveu entrar en pèrdues aquest exercici del 2020

CaixaBank guanya un 83% menys

Jordi Gual (dreta) i Gonzalo Gortázar, president i conseller delegat de CaixaBank

CaixaBank, el banc del grup la Caixa, no preveu entrar en pèrdues aquest exercici del 2020 com a conseqüència de l'impacte del coronavirus, encara que sí que creu que experimentarà una caiguda dels seus resultats, segons ha explicat aquest dijous en roda de premsa telemàtica el conseller delegat de l'entitat, Gonzalo Gortázar. En aquesta línia, va obtenir al primer trimestre d'aquest 2020 un benefici atribuït de 90 milions d'euros, un 83,2% menys sobre el mateix període de l'exercici anterior, després de realitzar una provisió extraordinària de 400 milions per l'afectació que podria tenir el Covid-19 als resultats futurs de l'entitat.

El banc que presideix Jordi Gual està en ple funcionament des de la declaració de l'estat d'alarma, amb el 90% de la xarxa oberta i "la prioritat d'oferir serveis financers essencials al mateix temps que protegeix la salut d'empleats i clients". Preguntat sobre el benefici del banc sense l'impacte d'aquestes provisions, Gortázar ha indicat que s'hagués situat als 364 milions, un 31,7% inferior als 533 milions registrats al mateix període de l'exercici del 2019.

D'altra banda, en una nota de premsa de CaixaBank, asseguren que compten "amb uns alts nivells de liquiditat i solvència" per atendre la nova demanda de crèdit a la millor posició. Els actius líquids totals se situen als 96.227 milions d'euros, amb un creixement de 6.800 milions d'euros aquest trimestre. "Així mateix, els nivells de capital es consoliden a nivells alts, molt per sobre del requerit, i la ràtio de morositat es manté a nivells molt reduïts", afegeixen.

“El Covid-19 és una realitat, i és una realitat que els resultats cauran", ha comentat el conseller delegat de CaixaBank. En concret, aquestes provisions de 400 milions estan destinades a cobrir "pèrdues creditícies", principalment de pimes i autònoms, que són els més afectats per la crisi del coronavirus. "A 30 d'abril la visibilitat sobre la crisi i el seu impacte és reduïda i hem optat per ser molt prudents i començar a fer guardiola i provisions. Aquests segments ens generaran pèrdues en el futur", ha afegit.

Pel que fa a l'impacte que aquesta situació pot tenir sobre la morositat, que actualment se situa a una ràtio del 3,6%, Gortázar preveu tancar el 2020 "per sobre del 4% i clarament per sota del 5%", a gran distància dels màxims de l'11% aconseguits a l'anterior crisi econòmica del  2008.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat