Publicitat
Economia · 1 de Febrer de 2019. 12:45h.

CaixaBank guanya gairebé 2.000 milions el 2018

El benefici augmenta un 18% sobre l'any anterior

CaixaBank guanya gairebé 2.000 milions el 2018

Jordi Gual (dreta) i Gonzalo Gortázar, president i conseller delegat de CaixaBank

CaixaBank ha obtingut durant l'exercici del 2018 un benefici atribuït de 1.985 milions d'euros, el que representa un augment del 17,8% pel que fa al 2017, segons la presentació de resultats del banc del grup la Caixa, que presideix Jordi Gual i el conseller delegat del qual és Gonzalo Gortázar.

El resultat de CaixaBank a Espanya ha arribat als 1.605 milions d'euros, un 6,4% més, mentre que el banc portuguès BPI ha contribuït al benefici amb un total de 380 milions, enfront dels 176 milions d'euros durant l'exercici del 2017.

El marge brut s'ha situat als 8.767milions d'euros (+ 6,6%) per la fortalesa d'ingressos bàsics del negoci bancari, que augmenten un 4,2% al grup fins als 8.217 milions. El marge d'interessos ha crescut un 3,4% i ha arribat als 4.907 milions d'euros, creixement motivat per la millora en la rendibilitat del crèdit, la gestió del finançament minorista i l'estalvi als costos del finançament institucional.

Els ingressos per comissions s'han situat als 2.583 milions d'euros, un 3,4% més sobre el mateix període de l'any anterior: han baixat un 2,2% les comissions bancàries, de valors i d’altres, i han crescut un 12,6% les comissions de fons d'inversió, carteres i les sicav, mentre que la volatilitat dels mercats ha incidit negativament en l'evolució del patrimoni durant el quart trimestre, de manera que les comissions per aquest concepte han baixat un 2, 8%.

Jordi Gual ha dit que "tanquem una etapa que va començar fa quatre anys i ho fem molt satisfets d'haver assolit els principals objectius estratègics, encara que al tram final d'aquest exercici s'ha fet palesa una desacceleració a causa dels focus de tensió amb el Brexit, les relacions comercials entre els EUA i la Xina i la prima de risc italiana".

Ha afegit que "esperem que el creixement el pròxim any sigui inferior, i a mesura que les incerteses es resolguin podrem anar de menys a més, al contrari que aquest any que hem anat de més a menys".

D'altra banda, Caixabank ha negat tenir interès en una fusió amb Bankia, segons Gortázar, que ha descartat aquesta possibilitat i ha insistit que estan absolutament centrats en les operacions ja obertes, com a l'encaix de la portuguesa BPI o l'ERO actualment en fase de negociació.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat