Publicitat
Economia · 30 d'Abril de 2019. 20:46h.

CaixaBank guanya 533 milions, un 24,3% menys

Demana un "acord de convivència positiu" per a Catalunya

CaixaBank guanya 533 milions, un 24,3% menys

Jordi Gual (dreta) i Gonzalo Gortázar, president i conseller delegat de CaixaBank

CaixaBank ha obtingut un benefici de 533 milions d'euros el primer trimestre del 2019, un 24,3% menys que al mateix període de l'any anterior, a causa de l'absència d'ingressos extraordinaris, com els vinculats a la venda de Repsol. Si no es té en compte l'impacte d'aquests extraordinaris, el resultat de l'entitat creixeria un 4,3%. Les dades del banc del grup la Caixa, que presideix Jordi Gual i té Gonzalo Gortázar com a conseller delegat, van ser presentades aquest divendres.

Durant el primer trimestre del 2018, CaixaBank va guanyar 704 milions d'euros, el 74,7% més que al mateix període del 2017, i els tres primers mesos d'aquest any el resultat ha arribat als 533 milions, impulsat especialment pel creixement dels ingressos del negoci bancari, que suposen el 96% de les entrades de recursos. El grup bancari atribueix el descens del resultat al primer trimestre a la reducció dels resultats d'entitats valorades pel mètode de la participació, en no atribuir-se els resultats de Repsol després de l'acord de venda (63 milions), i després de la reclassificació comptable (76 milions) de l'angolès BFA.

A més, impacten els menors resultats extraordinaris per actius i passius financers i altres com a la revaloració de la participació del portuguès BPI a Viacer -una cervesera portuguesa- el 2018 (54 milions). El creixement dels ingressos específicament del negoci bancari, que arriben als 2.027 milions (+0,9%), impulsen els beneficis, recolzats per un augment del marge d'interessos del 2,9%, fins als 1.237 milions, tot i el descens de les comissions del 2,2%, fins als 612 milions. Als resultats destaca també la contribució del negoci bancari i assegurador, que puja als 415 milions, mentre que l'aportació del negoci de participacions arriba als 60 milions, i la de BPI als 58 milions.

Gortázar va ser preguntat sobre la influència de Podem després de les eleccions generals del 28-A i la possible implantació d'un impost per a la recuperació de les ajudes a la banca, i va respondre que seria una mesura "sense sentit". Segons el conseller delegat de CaixaBank , "no té sentit penalitzar les entitats que han fet les coses bé pels errors de les que han desaparegut".

Sobre els possibles pactes d'investidura i de govern del PSOE, els socialistes, va dir que CaixaBank "respectarà els acords que puguin assolir els partits", i va evitar respondre si l'entitat financera és partidària d'una abstenció de PP i Ciutadans per propiciar un Govern del PSOE en solitari. També es va mostrar a favor de seguir avançant en el diàleg a Catalunya, fins "arribar a un acord de convivència positiu, encara que sigui difícil".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat