Publicitat
Economia · 26 de Juliol de 2019. 21:17h.

CaixaBank està a Valencia de manera "indefinida"

Guanya 622 milions, un 52% menys pel cost de l'ERO

CaixaBank està a Valencia de manera "indefinida"

Jordi Gual (dreta), president de CaixaBank, i Gonzalo Gortázar, conseller delegat (foto: CaixaBank)

El conseller delegat de CaixaBank, el banc del grup la Caixa, Gonzalo Gortázar, ha estat preguntat aquest divendres a València, on es va realitzar la presentació de resultats de l'entitat que presideix Jordi Gual, si es planteja retornar la seu social a Barcelona. Gortázar va contestar que el banc va adoptar aquesta decisió "per raons ja explicades al seu moment", afegint que l'entitat està a València amb "vocació indefinida".

Així mateix, durant la roda de premsa, Gortázar va assegurar que "seria convenient que les pròximes setmanes s'arribés a un acord" que permeti que hi hagi un Govern a Espanya, i es va mostrar confiat que finalment "serà possible" aquest pacte. "Confiem que els representants legítimament elegits treballin les pròximes setmanes per posar remei a aquesta situació", va dir.

D'altra banda, CaixaBank va guanyar 622 milions d'euros el primer semestre, un 52,1% menys que al mateix període del 2018, a l'assumir al segon trimestre el cost de l'ERO pactat amb els sindicats, que afecta 2.023 empleats i que suposarà una despesa de 978 milions d'euros per a l'entitat. Sense tenir en compte l'impacte de l'acord laboral, que en termes nets va ser de 685 milions, CaixaBank hauria guanyat 1.307 milions d'euros, un 0,7% més.

Gortázar va destacar que aquest acord sobre l'ERO va ser consensuat al maig amb els sindicats i permetrà un estalvi d'uns 200 milions a l'any. Sobre aquest mateix afer, el conseller delegat del banc va descartar nous ajustos de la plantilla, tant a Espanya com a Portugal.

CaixaBank va comunicar durant la presentació de resultats que el segon trimestre va culminar la seva sortida del capital de Repsol, en desprendre’s de l'1% que encara tenia a la petroliera, de manera que es posa així fi a una històrica relació que va començar el 1996.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat