Publicitat
Economia · 26 d'Octubre de 2018. 13:48h.

CaixaBank espera que el cas de les hipoteques no tingui impacte als seus comptes

El banc augmenta el seu benefici gairebé un 20%

CaixaBank espera que el cas de les hipoteques no tingui impacte als seus comptes

Jordi Gual (dreta) i Gonzalo Gortázar, president i conseller delegat de CaixaBank

Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, el banc que presideix Jordi Gual i que forma part del grup la Caixa, ha afirmat aquest divendres que no s'ha realitzat "cap provisió" per la polémcia judicial oberta pel Tribunal Suprem pel que fa als impostos sobre les hipoteques.

De la seva banda, el director d'intervenció, Mathias Bulach, ha dit que el consell, juntament amb els auditors, han determinat que el més probable és que no hi hagi "una sortida de fons" de l'entitat per aquesta qüestió. Per això han decidit no realitzar provisions.

Gortázar ha afegit que "per haver complert amb la norma, és difícil que hi hagi una penalització" per als bancs, encara que no ha aclarit si l'entitat actuarà judicialment en aquest afer, manifestant que "no volem aventurar possibles processos".

Sobre la possibilitat que s'incrementin els preus de les hipoteques si els bancs han d'assumir el pagament de l'impost, Gortázar ha indicat que "tenim una obligació prudencial de tenir en compte tots els costos, i a partir d'aquí ja veurem".

Aquesta qüestió es va tractar durant la presentació dels resultats dels nou primers mesos de l'any, període durant el qual l'entitat va augmentar els seus beneficis nets fins als 1.768 milions d'euros, un 18,8% més que el 2017.

El creixement es recolza fonamentalment en l'alça dels ingressos. El marge d'interessos, que reflecteix l'activitat més purament financera, ha crescut un 3,4%. Així mateix, l'entitat ha deixat la taxa de morositat al 5,1%, enfront del 6,4% del mateix període del 2017.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat