Publicitat
Economia · 6 d'Abril de 2017. 12:29h.

CaixaBank es converteix en el "primer banc ibèric"

Incorporacions al consell del banc de 'la Caixa'

CaixaBank es converteix en el "primer banc ibèric"

Jordi Gual (dreta) i Gonzalo Cortázar, president i conseller delegat de CaixaBank

El president de CaixaBank, el banc de la Caixa, Jordi Gual, va destacar aquest dijous davant de la junta general d'accionistes de l'entitat, que "estem molt satisfets d'haver completat amb èxit l'adquisició del BPI, que ens converteix en el primer banc ibèric , tant en actius com en volum de negoci i oficines".

D'altra banda, la junta va aprovar un canvi en la política de distribució de dividends, en el sentit que en comptes de pagar un cupó trimestral, s'abonarà un dividend cada semestre. En aquesta línia, el pagament previst per al juny s'avança a l'abril, mes durant el qual els accionistes percebran 0,06 euros per acció en comptes dels 0,03 que estaven previstos. La remuneració total corresponent al 2016 queda en 0,13 euros per acció, fet que suposa un pay out (percentatge dels beneficis que una empresa dedica al pagament de dividends) del 54%.

Segons va afirmar Gual, que va presidir la junta amb el conseller delegat del banc, Gonzalo Gortázar, “la política de dividend ha estat clau, amb una rendibilitat del 5% que supera la mitjana de la banca espanyola i de la zona euro. El compromís amb el dividend és i continuarà sent primordial, dins de la prudència que requereix l'entorn". Així mateix, el president de CaixaBank es va comprometre a que el grup aconsegueixi una rendibilitat d'entre el 9% i el 11% durant el proper exercici, després d'haver tancat el 2016 amb un 5,6%.

També va assegurar que les prioritats per a la segona meitat del pla estratègic 2015-2018 de l'entitat passen per l'aposta per la diversificació d'ingressos i la potenciació dels negocis d'assegurances i de gestió d'actius, afegint que durant aquest any i el proper es mantindrà la política contenció de la despesa, gestió activa de la morositat i reducció d'actius problemàtics.

Igualment, el president de CaixaBank es va referir a l'entorn macroeconòmic global, destacant els riscos per a l'economia que suposen el brexit i les polítiques de Donald Trump. Ha assenyalat que la perspectiva per al 2017 de l'economia espanyola és d'una desacceleració moderada, i es preveu un increment del PIB proper al 3%.

La junta va aprovar la incorporació al consell d'administració de l'entitat d'Ignacio Garralda, president de l'asseguradora Mutua Madrileña, com a conseller dominical, en substitució de la Fundació Caja Navarra. Mutua Madrileña té un 2,1% del capital de CaixaBank, per la qual cosa és el segon accionista després Criteria. La compra d'accions de CaixaBank per la Mútua es va produir després de la venda de l'autocartera del banc, que va vendre un 9,9% del seu capital per afrontar la compra del l'entitat portuguesa BPI. Mutua Madrileña i CaixaBank mantenen una aliança estratègica des de juliol del 2011.

Una altra incorporació al consell de CaixaBank és la de Natalia Aznárez, en nom de la Fundació CajaCanarias, que representa el grup Banca Cívica, integrada al banc de la Caixa. Així mateix, s'ha aprovat l'entrada com a consellera independent de Koro Usarraga, de KP Inversions, consellera del grup NH Hotels i exdirectora general de Renta Corporación. Altres incorporacions, de la Fundació Bancària la Caixa, són les de José Serna i Alejandro García-Bragado, a més de la de Jordi Gual, que va substituir a la presidència del banc Isidre Fainé.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 LA CLAVE, Barcelona, 06/04/2017 - 13:35

Converirse en el MOTOR DE IBERIA (peninsula)
o ROMPER Iberia
Esta SI es la SALIDA y el ejemplo para Catalunya

Lastima haber puesto TODA LA ENERGIA
en romper Iberia