Publicitat
Economia · 2 de Febrer de 2018. 12:57h.

CaixaBank considera "superada" la crisi del procés sobiranista

El banc aconsegueix un benefici rècord amb un 61% més que el 2017

CaixaBank considera "superada" la crisi del procés sobiranista

Jordi Gual (dreta) i Gonzalo Gortázar, president i conseller delegat de CaixaBank

CaixaBank, el banc del grup la Caixa, considera "superada" la crisi provocada pel procés sobiranista català, que va motivar el trasllat de l'entitat a València, i augura una major "estabilitat" a Catalunya, segons han assegurat aquest divendres el president, Jordi Gual, i el conseller delegat, Gonzalo Gortázar.

Gortázar va assenyalar, durant la roda de premsa de presentació dels resultats del 2017, que "els vaivens del mes d'octubre han quedat superats". Aquests "vaivens" van provocar que l'entitat canviés la seva seu social de Barcelona a València davant de la fuga de dipòsits durant aquests dies.

Així mateix, el president del banc, Jordi Gual, va dir que "en cap cas hi va haver sobrereacció a la sortida de Catalunya per la fuga de dipòsits; va ser una decisió difícil però encertada, ja que en els dies successius ens vam recuperar". També va indicar que, amb el trasllat, CaixaBank va voler "mantenir la seguretat jurídica i el finançament del Banc Central Europeu".

Va afegir, pel que fa a la situació política actual a Catalunya, que "sempre hem defensat el diàleg i el respecte a la legalitat vigent", i va expressar la seva "confiança que els interlocutors trobaran vies d'acord". Segons Gual, l'impacte a l'economia del procés independentista "només es va circumscriure al mes d'octubre" i va considerar que el 2018 serà positiu, precisant que "pensem que en el futur els actors buscaran més estabilitat".

D'altra banda, CaixaBank ha tancat el 2017 amb el millor resultat anual de la seva història, en obtenir un benefici net de 1.684 milions d'euros, gairebé un 61% més que el 2016, després de la integració del banc portuguès BPI.

La contribució de l'entitat portuguesa BPI ha estat limitada, de 176 milions d'euros, de manera que aquest creixement es deu, principalment, al millor resultat de CaixaBank a Espanya, que arriba als 1.508 milions, un 44,1% més que l'any anterior.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Capit@n España, Catetonia es una unidad de destino en lo universal, 02/02/2018 - 15:53

Menudas ratas bancarias..Si la gente no llega a empezar a retirar sus depósitos el pasado octubre...hubieran sido el banco separata por autonomásia