Economia · 27 d'Abril de 2018. 19:31h.

CaixaBank augmenta els seus beneficis un 75%

L'entitat ha acomiadat un empleat per un cas de blanqueig

CaixaBank augmenta els seus beneficis un 75%

Jordi Gual (dreta) i Gonzalo Gortázar, president i conseller delegat de CaixaBank

Caixabank, el banc del grup la Caixa, va obtenir un benefici de 704 milions d'euros el primer trimestre del 2018, la qual cosa que representa un increment del 74,7% sobre el mateix període de l'any passat, segons ha anunciat aquest divendres a València Gonzalo Gortázar, el conseller delegat de l'entitat presidida per Jordi Gual. Els principals factors que han impulsat aquest creixement han estat la fortalesa dels ingressos del negoci bancari ordinari i la reducció de les dotacions a provisions, així com els majors ingressos de les companyies participades.

Sobre la investigació oberta a l'entitat per un presumpte cas de de blanqueig de capitals d'una suposada trama xinesa, Gortazar ha reafirmat la voluntat del banc de col·laborar amb la justícia. "Ni CaixaBank ni els seus treballadors han tingut connivència amb els delictes i els investigats, societats xineses. L'entitat reitera la seva tolerància zero davant del blanqueig de capitals", ha assenyalat, tot i que ha admès que un empleat del banc ha estat acomiadat, sense proporcionar més dades.

Des del passat 19 d'abril, el jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno investiga CaixaBank com a persona jurídica per un presumpte delicte de blanqueig de capitals, atribuint a deu sucursals properes al polígon Cobo Calleja, a Fuenlabrada (Madrid), haver ajudat suposadament a trames xineses com a Emperador i Snake a rentar diners.

Segons el magistrat, els directors de les oficines implicades van permetre, entre d’altres qüestions, que els membres de les trames usessin testaferros i DNI falsos i fessin ingressos en efectiu amb factures falses per eludir Hisenda. Tampoc no van advertir que les seves empreses tenien una activitat sospitosa. Els investigadors avaluen en 99,1 milions d’euros les transferències totals enviades a la Xina i Hong Kong durant el període investigat, entre el 2013 i el 2015.

Pel que fa a la situació a Catalunya, el conseller delegat de CaixaBank ha afirmat que des de fa mesos és de normalitat. Sobre la decisió de traslladar el domicili social de l'entitat des de Barcelona a València, ha assegurat que no té sentit especular sobre canvis de seu social, afegint que estan "molt a gust a València".

D'altra banda, Gortazar ha dit que el banc no es planteja créixer mitjançant adquisicions ni a Espanya ni a l'estranger, i ha indicat que, encara que no li agrada parlar d'entitats concretes, no pretenen adquirir Bankia ni es plantegen incloure aquest afer al seu nou pla estratègic.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat