Publicitat
Economia · 19 d'Abril de 2012. 19:51h.

CaixaBank admet que "tenim un problema amb les preferents"

Un representant d'UGT diu a la junta d'accionistes que aquest producte és "un engany"

CaixaBank admet que "tenim un problema amb les preferents"

Imatge d'una protesta d'afectats pel problema de les preferents

El conseller delegat de CaixaBank, Joan Maria Nin, ha admès davant de la junta general d'accionistes de l'entitat que "com a banc, tenim un problema amb les preferents, però és un problema de tot el sistema financer espanyol", afegint que aquest producte es va emetre fa dotze anys i que "va funcionar sense cap tipus de problemes fins fa pocs mesos".

Nin ha fet aquesta reflexió en resposta a un representant sindical d'UGT de Port Aventura, que ha afirmat que aquest producte financer, emès per nombroses entitats financeres, és un "engany en massa a petits estalviadors".

L'emissió de les preferents ha provocat la crítica de tres dels accionistes que han intervingut durant el torn de preguntes de la junta, encara que una altra accionista ha felicitat la Caixa pel canvi que ha plantejat als inversors en aquest producte.

L'oferta consistia a canviar el 100% del valor nominal dels seus títols per obligacions subordinades a deu anys (70% del nominal) i obligacions convertibles en accions de CaixaBank (30% restant del nominal).

"Tothom cobrarà els seus diners. Si algú necessita liquiditat, podem donar-la", ha afirmat Fainé, mentre que un accionista ha subratllat que les emissions de les preferents danyaran la imatge de l'entitat.

A l'exterior del recinte de Fira de Barcelona a la Gran Via, on s'ha celebrat la Junta, unes 30 persones han protestat amb pancartes i xiulets per les preferents, que creuen que suposen en la pràctica el que consideren un "corralito" financer.

9 Comentaris

Publicitat
#8 Guillem, Sallent, 18/05/2012 - 16:25

Aquest senyor és un pocavergonya, com s'atreveix a dir que que tenen un problema, quan el problema l'ha generat ells i els afectats som les persones a les que ells van enganyar.
Té pebrots la cosa, nosaltres enganyats i sense els calés, però el problema diu que el tenen ells. És un pocavergonya.

#7 Ramon, Barcelona, 20/04/2012 - 15:27

Tenim un problema amb les preferents, sí, (i amb força altres coses també), i aquest problema es diu els molts peatges que el P(referent)Pciu li deu a la seva Caixa que ens toca pagar a nosaltres.

#6 David, Mollet, 20/04/2012 - 12:14

És patètic. El que han de fer és tornar ara mateix els diners que han ROBAT. Jo no penso operar mai més amb la caixa fins que no arreglin aquesta ESTAFA per la qual haurien d'acabar a la PRESÓ.

#5 JEJEJEJE, BARNA, 20/04/2012 - 09:22

Noticia: CaixaBank millora els seus marges i guanya 48 milions d'euros al primer trimestre: UNA VERGONYA, AIXÒ SI SEGUEIXEN FOTEN GENT AL CARRER PER NO POGUER PAGAR EL CRÉDIT DE LA VIVENDA¡¡¡¡

#4 jejejeje, Barna, 20/04/2012 - 09:11

Una vergonya, l'altre dia vaig anar a una oficina de la Caixa i a una pobre dona de 70 anys li oferien aquest producte, això tindria que ser denunciable per llei, els que han creat aquesta crisi segueixen tots fent lo mateix i sense cap a la pressó.