Publicitat
Economia · 5 d'Abril de 2019. 20:19h.

CaixaBank abona aquest mes un dividend complementari

Uns 200 delegats sindicals protesten contra l'ERO del banc

CaixaBank abona aquest mes un dividend complementari

Jordi Gual (dreta), president de CaixaBank, i Gonzalo Gortázar, conseller delegat, durant la junta (foto: CaixaBank)

CaixaBank, el banc del grup la Caixa, pagarà a partir del 15 d'abril un dividend complementari de deu cèntims bruts per acció amb càrrec al benefici del 2018. Aquest pagament va ser aprobat aquest divendres durant la junta general d'accionistes de l'entitat, celebrada al Palau de Congressos de València, ciutat on té la seva seu social des d'octubre del 2017. Amb el pagament del dividend complementari, la remuneració a l'accionista amb càrrec als resultats del 2018 haurà estat de 17 cèntims bruts per acció, la qual cosa equival al repartiment del 51% del benefici net consolidat.

Coincidint amb l'acte, uns 200 delegats sindicals de CaixaBank es van concentrar davant del Palau de Congressos per mostrar el seu rebuig a l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que la direcció del banc negocia en l'actualitat amb la plantilla. Durant la seva intervenció, el president de l'entitat, Jordi Gual, va defensar l'ajust, que afecta 2.157 empleats, al·legant la necessitat de mantenir la rendibilitat i anticipar-se al futur.

A més, el president de CaixaBank va dir que el nou pla estratègic per al període 2019-2021 inclou l'objectiu de distribuir més de la meitat dels guanys com a dividend, i va recordar que a partir d'aquest any l'entitat distribuirà el dividend en un únic pagament, en comptes dels dos abonats fins ara, aplicant així "la pràctica més habitual" de la banca europea.

Gual va afirmar que l'execució del pla estratègic 2015-2018 s'ha traduït a un bon comportament de l'acció, amb un retorn total, dividends inclosos, de gairebé 13 punts percentuals, superior al dels bancs de l'Ibex 35 en aquest període. Malgrat tot, ha reconegut que l'evolució de l'acció durant el primer trimestre del 2019 "no ha estat bona", el que va atribuir a la revisió a la baixa de les expectatives de recuperació dels tipus d'interès i "l'esforç anunciat en inversió i reestructuració" de l'entitat.

Així mateix, el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, va iniciar la seva intervenció amb un repàs de l'exercici del 2018. Gortázar es va referir, com a principals avenços de l'any, al "reforç del lideratge en banca minorista i digital, la forta reducció d'actius problemàtics i no estratègics i la consecució d'una rendibilitat adequada".

D'altra banda, la junta va aprovar els comptes de l'exercici del 2018 i la gestió de la direcció, així com la política de retribucions i la reelecció com a consellers de Gonzalo Gortázar, Amparo Moraleda, John Shepard Reed i Maria Teresa Bassons, i el nomenament com a nous membres del consell de Marcelino Armenter i Cristina Garmendia.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 pepe, andorra, 08/04/2019 - 14:37

protestaron pq no habia q ir a currar, como si a los sindicatos mayoritarios en banca les importara algo q no sean sus privilegios y prebendas. La caixa se merece una huelga como la de la canadiense desde hace dos años q esta cerrando oficinas a cascoporro y creando unas impresionantes colas en las oficinas q van quedano. Con una caja abierta solo.