Publicitat
Economia · 25 de Maig de 2010. 18:58h.

Caixa Penedès pot sortir de Catalunya

Negocia una integració amb les caixes de Múrcia, Granada i Sa Nostra

Caixa Penedès pot sortir de Catalunya

Una sucursal de Caixa Penedès

Caja Murcia, Caixa Granada, Sa Nostra i Caixa Penedès, les quatre caixes despenjades de les converses de Caixa Cantàbria, Cajastur i Caixa Extremadura -que juntament amb CAM van acordar integrar-se mitjançant una fusió freda-, estan mantenint converses per intentar arribar a un acord amb la constitució d'un nou Sistema Integrat de Protecció (SIP) o fusió freda.

La unió d'aquestes quatre entitats podria convertir-les en la quarta o cinquena entitat per volum de negoci, amb més de 100.000 milions d'euros, o la sisena o setena entitat per volum d'actius, amb uns 80.000 milions.

El SIP és una fórmula de cooperació mitjançant la creació d'un holding, normalment amb fitxa bancària, que permet compartir la liquiditat i el risc de crèdit entre entitats. Per això és necessari un sistema comú d'informació, comptabilitat i auditoria, que permeti l'avaluació comú del risc que assumeix cada entitat i que, compartit, redueix els costos de cadascuna.

En principi, no exigeix la unió dels consells, la integració de l'obra social ni la fusió de les xarxes d'oficines. Així, les entitats mantenen la seva personalitat jurídica, la seva implantació regional de negoci minorista i els seus òrgans de govern i obra social, encara que posen en comú les polítiques de riscos, tresoreria, qualificació creditícia, control intern i requeriments regulatoris.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Optimista, sabadell, 27/05/2010 - 18:08

Caixa Girona entitat molt seriosa que lluita per els seus!

#5 David, Cornellà, 26/05/2010 - 13:59

Una caixa de comportament totalment escanyolitzat, el millor que pot fer és anar-se'n a Escanya.

#4 Dídac, Travessera, 26/05/2010 - 10:09

I com és això? ¿Els sortiran potetes a totes les oficines de la caixa i es marxaran en processó fora de Catalunya? XD XD XD

Quina cosa més ..................... provinciana. :P

#3 Alex, Barcelona, 25/05/2010 - 21:40

Aquí un altre que treurà tots els seus dipòsits de Caixa Penedès si això arriba a passar algun dia.

#2 A Lleida només un 8%, Lleida, 25/05/2010 - 21:35

Home, al menys ja tenim una caixa que veu Espanya com un negoci, llàstima que ara els indepes paletos faran una campanya contra aquesta caixa per ser enemiga de Catalunya