Publicitat
Economia · 8 de Març de 2013. 13:58h.

Caixa Laietana va estafar unes 15.000 persones amb les preferents

El Síndic exigeix "una solució immediata" per als afectats

Caixa Laietana va estafar unes 15.000 persones amb les preferents

Una seu de Caixa Laietana

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, va obrir una actuació d’ofici per investigar la situació dels afectats primer per la comercialització de les participacions preferents de Caixa Laietana i posteriorment pel bescanvi d’aquestes per accions de Bankia.

El Síndic constata que a Mataró hi ha uns 4.500 casos que afecten unes 15.000 persones de les unitats familiars. A més, més del 90% dels afectats de Caixa Laietana van bescanviar les preferents per accions de l’entitat, fet que va agreujar la situació quan aquesta entitat va ser absorbida per Bankia.

Aquests últims afectats tenen la complicació afegida de no poder acollir-se al sistema d’arbitratge pactat a finals de gener de 2013 pel PP i PSOE. El Síndic considera que hi havia hagut una mala praxi i una important manca d’ètica en la comercialització de les participacions preferents.

El Síndic recomana que les administracions públiques competents adoptin les mesures adequades per sotmetre a arbitratge els casos de totes les persones que van contractar participacions preferents amb Caixa d’Estalvis Laietana i que posteriorment les van bescanviar per accions de Bankia.

"Que el procediment d’arbitratge esmentat s’iniciï en un termini màxim de tres mesos i finalitzi en el termini posterior de sis mesos"; "que, en els casos més flagrants on es va produir un doble engany, s’adoptin les mesures adequades per retornar immediatament les quantitats invertides a les persones afectades, amb la garantia del FROB".

També que "la Generalitat de Catalunya, a través dels departaments d’Economia i Coneixement i d’Empresa i Ocupació, ha d’instar les actuacions necessàries per tal que es pugui donar compliment a les mesures proposades en aquesta resolució".

Així mateix, i atesa la gravetat de la situació, el Síndic considera que és procedent notificar a la fiscalia els fets exposats perquè, si ho considera oportú, adopti les mesures pertinents, a banda de traslladar-li les queixes rebudes fins ara i les que es puguin rebre properament.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 spanish, Madrid, 08/03/2013 - 19:42

la culpa es de la meseta todo el mundo sabe que es de madrid

#4 ccc, bcn, 08/03/2013 - 16:49

això és més d'un 10% de la població de Mataró

#4.1 Casper, Querella contra Josep Ibern, 08/03/2013 - 18:35

Pero no me consta que aún nadie se haya querellado contra su ex Presidente, que además se autoconcedió una jubilación de 2 millones de euros ¿qué pasa que es más guapo y más alto que nadie?

#2 Juan Mateos, Argentona, 08/03/2013 - 15:47

Da un poco de verguenza, que en las alturas de una democracia y un estado de derecho que tanto presumimos. pase un año y no se devuelva un dinero Robado tan claramente por quien presuntamente, tendria que cuidar de nuestros ahorros. a unas familias de trabajadores,

#1 Ramon, una bona picada és el tot d'una cuinada, 08/03/2013 - 15:19

El 70% de totes les preferents perpètues, i sionistes, de Wall Street comercialitzades a l'Estat espanyol ho van ser per la Caixa de l'Obra Social dels Peatges... però una servidora nontenc, tu, com s'ho deuen haver fet per no surtir mai a les notícies.