Publicitat
Economia · 19 de Maig de 2009. 23:23h.

"Caixa Catalunya se'n sortirà sola"

El president de la Diputació de Barcelona admet que l'entitat d'estalvi té dificultats

"Caixa Catalunya se'n sortirà sola"

Imatge d'arxiu d'Antoni Fogué

Antoni Fogue, president de la Diputació de Barcelona,  ha declarat que Caixa Catalunya "se'n sortirà sola" de les dificultats que està passant fruit de la crisi que afecta al conjunt del sistema financer. Ha afegit que ara mateix l'entitat no preveu formar part de cap procés de fusió amb altres caixes. Fogué ha dit que Caixa Catalunya té un "projecte propi" i els seus executius tenen capacitat de gestió per millorar els resultats.

La Diputació de Barcelona està representada a l'assemblea de Caixa Catalunya com a entitat fundadora, però "en cap cas" està interferint en la gestió de la caixa d'estalvis. Fogué ha explicat que, per la informació que té al seu abast, la salut de les entitats d'estalvi catalanes en general i de Caixa Catalunya en particular és  "bona" tenint en compte el context actual, i ha assenyalat que "cal estar tranquils".

Tanmateix, ha reconegut que l'aparició d'alguns rumors provinents d'alguns mitjans madrilenys sobre la possibilitat que Caixa Catalunya fos intervinguda pel Banc d'Espanya "han fet mal" i estaven "fora de lloc", ja que "en general", les notícies que han anat sortint sobre l'evolució de la gestió de l'entitat "són bones", segons el seu punt de vista.

Caixa Catalunya va obtenir al primer trimestre de 2009 un benefici net consolidat de 45,6 milions d'euros fins al mes de març, un 83,1% menys que en el mateix període de l'any passat. La morositat es va situar en el 5,67%, una de les més altes del sistema, amb un augment del 0,39% amb relació al trimestre anterior.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Carles Pi, Barcelona, 22/05/2009 - 23:06

Caixa Catalunya està enfonsadissima, solament cal veure com recentment tracta als clients, no te capital per fer res. Més val que li treguin la penitència i que pugui tornar a donar un bon servei, que així fa pena l'entitat i els seus treballadors.

#8 luisiño, madrid, 20/05/2009 - 20:49

pues a mi me va genial con ellos. Me dan un muy buen interés en los depósitos y no he tenido nunca un problema. A finales de año estará mejor que muchas que ahora no parecen estar. Que sigan hablando mal de Caixa Catalunya que se la jugarán sus cajas.

#7 Manolo, Arenys de Mar, 20/05/2009 - 17:56

Caixa Catalunya va ternir fa uns anys el pitxor gestor posible, en Joan Bilbao, que desprñés de quel fotesin fora va crear Euro Bank , al que també va estafar y va quebrar.Caixa Catalunya s'en sortirá sola.

#6 Manolo, Arenys de Mar, 20/05/2009 - 17:53

Caixa Catalunya va ternir un Director General pirata, un tal Joan Bilbao que fa molts anys la va deixar a punt de quebrar. Cuan el van expulsar, va crear la Caixa Euro Bank del Mediterraneo, en la que també va estafar y la va fer quebrar.

#5 lluis, mataro, 20/05/2009 - 16:25

que sap aquet senyor de finances. Si es el president de la Diputacio per la seva Sra. Manuela de Madre, per favor, ja ni ha prou de conya. Desgraven la hipoteca amb la acumulacio de riquesa dels seus sous publics, QUINA VERGONYA.