Publicitat
Economia · 27 de Setembre de 2013. 19:18h.

Caixa Catalunya esquitxa no només al PSC

El jutge imputa també dirigents de CiU, ERC, PPC i ICV

Caixa Catalunya esquitxa no només al PSC

Serra, en una foto d'arxiu

El jutge Josep Maria Pijuán, que investiga un presumpte delicte d'administració deslleial a Catalunya Caixa, ha citat a declarar com a imputats a 54 persones, algunes de les quals han estat càrrecs electes o dirigents locals del PSC, CiU, ICV, PP i Esquerra.

Així, entre els que hauran de comparèixer davant el jutge hi figura l'exdiputat al Congrés, el socialista Ignasi Carnicer, qui també va ser alcalde de la Selva del Camp entre 1987-2007. També l'exregidor pel PSC de l'Ajuntament de Tarragona, Manuel Fuster; i l'exdiputat al Congrés i exalcalde d'Ulldecona, del PSC, Jaume Antich.

Per la seva banda, Pijuán ha citat l'exalcalde de CiU a Riudoms, Josep Maria Vallès; l'exdiputat de la federació nacionalista al Parlament, Joan Carrera; i el primer tinent d'alcalde i regidor de Vila-seca, també per CiU, Francesc Xavier Farriol. L'alcaldessa de CiU a Calaf, Maria Antònia Trullàs, és una altra de les persones cridades a declarar, així com l'exalcalde de Ponts, Estanis Felip.

El regidor d'ICV a Montblanc, Matías Vives, també ha de presentar-se al jutjat. Igualment ho ha de fer l'exregidor del PP a l'Ajuntament de Reus i exdiputat portaveu provincial de Tarragona, Miguel Ángel López Mallol.

L'alcaldable d'Esquerra a l'Ajuntament de Tarragona a les eleccions del 2015, Pau Ricomà, és un altre dels 54 antics membres del consell d'administració de Catalunya Caixa que haurà de testificar.

El jutge Pijuán ha convocat els integrants dels consells reunits el 19 de gener i 13 d'octubre de 2010. A tots ells els ha demanat que "en el termini de cinc dies a partir de la citació designin advocat i procurador advertint que, de no fer-ho, els hi seran nombrats d'ofici".

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#14 Pablito, Barcelona, 28/09/2013 - 15:31

Yo me pregunto qué dirían los bandidos de Sierra Morena que se tenían por rápidos y audaces extorsionando y robando las diligencias, si vieran a la directiva de Caixa Catalunya con que destreza han conseguido mayores botines que ellos. Y sin pegar ni un tiro y sin que haya peligro de cárcel.

#13 Vicenç, Badalona, 28/09/2013 - 14:21

Es hora que la Justicia si es que existeix al nostre pais, faci la seva feina i es delimitin les responsabilitats de tots esl que han ajudat a expoliar Caixa Catalunya, tant si han pasat per càrrecs ministerials , com si han servit a sigles polítiques o a sindicats.

#12 Xavi, Barcelona, 28/09/2013 - 13:26

Quanta culpa tenen treballadors de Catalunya Caixa de tot el que estava passant per permetre-ho.

És fàcil dir que no sabien res però jo conec treballadors que sabien com s'estava gestionant tot i ja estava bé perquè guanyaven bons salaris. Ara que els ERO són inevitables, es manifesten. Massa tard.

#11 JordiMB, Barcelona, 28/09/2013 - 12:28

El més curiós és que Banca Catalana no va esquitxar ni el seu creador, Jordi Pujol.

#10 palker, la pela es la pela, 28/09/2013 - 10:57

¿España nos roba?. Jajaja. Nos bastamos solos para llevarnoslo crudo y hacer ver a la gente lo contrario. IN-INDE-INDECENCIA.

#10.1 cup, Llaida, 28/09/2013 - 17:19

Independencia x canviarho tot, quan farem proces constituent!

#10.2 Moles, Les Ardennes, 28/09/2013 - 22:28

no et preocupis, quan parlem de la espanya ens roba, per activa i passiva s'ha explicat que es referix a la casta DIRIGENT, tots ho sabem que tu no en formes part i així et va.