Publicitat
Economia · 29 de Maig de 2013. 15:12h.

Brussel·les imposa un calendari de reformes a Rajoy

Relaxa el dèficit fins al 6,5% a canvi d'una reforma de les pensions i reformes impositives

Brussel·les imposa un calendari de reformes a Rajoy

Barroso, durant la roda de premsa

El president de la Comissió Europea, Manuel Durao Barroso, i el comissari europeu d'Economia, Oli Rehn, han confirmat que donarà dos anys més a Espanya per reduir el dèficit públic per sota del 3% i ha relaxat els objectius fixats per als propers anys: un 6,5% per 2013, un 5,8 % el 2014, un 4,2% el 2015 i un 2,8% del PIB el 2016. Aquesta recomanació ha de ser ratificada per l'Ecofin a la reunió del proper 21 de juny a Luxemburg.

El 6,5% de dèficit per a l'any 2013 és més del que el Govern espanyol havia previst en l'última revisió de les condicions macroeconòmiques del mes d'abril, però és una xifra igual a l'estimada per la Comissió en el mes de maig.

"Hem tingut un contacte molt estret amb Espanya", ha assegurat Rehn, que ha qualificat el pla de reformes presentat per l'Executiu de "molt convincent", un pla que "ara ha d'aplicar de forma estricta".

A canvi de la relaxació del dèficit, la Comissió Europea ha demanat a Espanya definir el factor de sostenibilitat de les pensions abans que acabi l'any, així com considerar si cal introduir canvis a la reforma laboral com a molt tard al setembre de 2013.

També ha recomanat una "revisió sistemàtica del sistema tributari per a març de 2014", en què cal explorar la possibilitat d'apujar l'IVA a alguns productes del 10% (reduït) al 21%.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Josep-Maria, Barcelona, 29/05/2013 - 16:38

Aquest maoista reciclat de Barrosos prou podria haver dit alguna cosa sobre deixar de subvencionar els bars del Congrés i del Senat