Publicitat
Economia · 1 de Febrer de 2012. 08:48h.

Botín culpa els polítics de la crisi

El president del Banc Santander defensa que l'entitat "ho ha fet bé i sense ajudes públiques"

El president del Banc Santander, Emilio Botín, ha atribuït als polítics bona part de la culpa de la crisi i ha afirmat que tenen "una part molt important de culpa" perquè no han sabut "manejar" la situació. "No vull concretar però n'hi ha molts que ho han fet molt malament", ha afegit.

En canvi, ha defensat els bancs, i especialment el que dirigeix, perquè "ho ha fet bé i sense ajudes públiques". El Banc Santander va guanyar l'any passat més de 5.351 milions d'euros, un 35% menys que el 2010.

El descens dels beneficis s'explica perquè l'entitat ha destinat més de 3.183 milions d'euros a provisions, segons ha informat l'entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). El president de l'entitat bancària ha admès com a error haver invertit massa en la construcció, però ha subratllat que el Santander "ha tingut molt poca culpa de la crisi".

També ha defensat que la reestructuració del sector bancari, que el govern de Mariano Rajoy té previst aprovar aquest divendres, es faci només en el termini d'un any. "Es fonamental fer-ho en un any com a màxim", ha remarcat, amb l'argument que cal que hi hagi "entitats viables, i les que no ho siguin hauran de desaparèixer i això serà bo per al país".

Emilio Botín
Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#6 Javi, Barcelona, 01/02/2012 - 13:04

Pero él no tiene la culpa de eso no? Si pagó mucho o poco por Banesto no lo sé. Lo que sí sé es que fue el que presentó la mejor oferta de todos los bancos interesados. Así que si es verdad lo que dices, entonces los demás bancos se lo querían quedar por la cara.

#6.1 pepe, andorra, 01/02/2012 - 19:02

me refiero a q si les hubieran aplicado los mismos criterios contables a todos los bancos, los deberían haber expropiado a todos, como ejemplo te dire q lo de Banesto era un agujero y a lo de Spanair lo llaman deudas, eso por no hablar las deudas q arrastra Prisa hace 5 años. Q eso si es un agujero

#6.2 pepe, andorra, 01/02/2012 - 19:03

Botin era el caballero blanco del asunto. Lo de las ofertas en España ya deberías saber como funciona. Se le llama paripe y otro dia el Santander le devolverá el favor a los q hicieron la comedia de las ofertas. Lo cual no quiere decir q Mario Conde sea un santo, ni mucho menos.

#5 pepe, andorra, 01/02/2012 - 12:13

eso de q no ha recibido ayudas publicas es relativo, pq el fue el mamporrero de la requisa de Banesto a Mario Conde, q se lo quedo por dos duros y de paso les quito el marron al Sr. X y al bigotes, q Conde se iba a presentar en las elecciones y eso les acollonaba. Todos los bancos eran como Banesto

#4 cesc, BCN, 01/02/2012 - 12:11

Quin morro que té el tio aquest! A sobre que el Zetaparo el salva d'anar a la garjola en els últims judicis i a sobre diu que tota la culpa és dels polítics i que els pobrets banquers no tenen la culpa de res.

#3 josep, barcelona, 01/02/2012 - 10:44

vaja morro!!

#2 Jordi, Bcn, 01/02/2012 - 10:12

Té raó. Tenim un polítics que no en tenen ni idea de res més que no sigui arreglar-se els seus comptes i el seu futur però que això hi digui aquest senyor, cap d'un autèntit centre d'usura moderna, que et cobra per dir-te bon dia i que s'ho gasten tot en formula 1 i en pensions privades te collons

#2.1 Javi, Barcelona, 01/02/2012 - 11:01

¿Te han obligado a entrar con una pistola en la sien a alguna oficina del Santander a que te atraquen? Entonces cada uno en su casa se lo monta como le sale de los huevos y más si encima no ha recibido ayudas públicas. ¿No te parece?

#2.3 Jordi, Bcn, 01/02/2012 - 19:28

Javi, o ets un innocent integral (cosa que dubto) o un indocumentat de primera. Si et miressis alguna cosa més que la secció esportiva dels diaris, sabries el paper dels bancs en la societat actual, els beneficis que tenen, els favors que reben i la pasta que guanyen amb total impunitat