Publicitat
Economia · 21 de Setembre de 2011. 23:46h.

Barcelona, capital tèxtil mundial

La World Textile Summit 2011 es celebra a la capital catalana

Barcelona, capital tèxtil mundial

Imatge d'arxiu del conseller Francesc Xavier Mena

El conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha inaugurat aquest dimecres a Barcelona la cimera mundial de la indústria tèxtil, World Textile Summit 2011.

Aquesta trobada és una iniciativa pionera impulsada per l’European Committee of Textile Machinery Manufacturers (Cematex) -líders mundials del sector de la maquinària tèxtil- i la Internacional Textile Manufacturers Association (Itmf), que aplega al més alt nivell als principals fabricants del sector i a destacats pensadors d’àmbits com l’economia, el comerç, i la sostenibilitat, amb l’objectiu d’analitzar el futur de la indústria tèxtil.
 
En el marc de la inauguració el conseller Mena ha destacat la decisió  dels organitzadors de triar Catalunya i Barcelona per acollir aquest important esdeveniment, que situa al nostre país en el centre del món tèxtil.

“Aquesta cimera és una gran oportunitat per aprofundir en els reptes i oportunitats que té el sector en el marc de l’actual context econòmic global”, ha apuntat el conseller.

Ha afegit que “Catalunya compta amb una gran tradició tèxtil i  una indústria puntera en aquest sentit. Som un país industrial amb bons equipaments, infraestructures i recursos humans de primeríssima línia”.  

També ha dit que  “estem i hem d’estar preparats per ser competitius a escala mundial. Som un país que podem aportar valor i n’aportem per exemple en les fases com el disseny o la distribució”.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat