Publicitat
Economia · 15 de Març de 2013. 14:10h.

Bankia va salvar els clients més rics de les preferents

L’entitat va recomprar les seves participacions a un grup privilegiat pocs mesos abans de la fallida

Bankia va salvar els clients més rics de les preferents

Imatge de la carta enviada oferint la recompra

No tots els estalviadors que havien comprat participacions preferents de Bankia han perdut els seus diners. Al setembre de 2011, pocs mesos abans que l'entitat s’enfonsés i fos rescatada amb fons públics, va fer una generosa oferta a alguns clients privilegiats de Caixa Laietana: els recomprava les seves participacions preferents amb un descompte molt baix, que amb els interessos es convertia en guanys.

Aquesta oferta només va arribar als propietaris de 1.200 participacions preferents de 50.000 euros cadascuna. A més, l’oferta només va durar una setmana, segons es desprèn de les dates dels fets rellevants enviats a la Comissió Nacional del Mercat de Valors. En només set dies, es va recomprar el 95% per cent d’aquestes participacions.

La plataforma d’afectats Estafabanca Mataró, que és qui ha fet arribar els documents a e-notícies, no havia tingut accés fins ara a la informació sobre aquesta emissió “invisible”. Les participacions s’havien venut al 2006 i oferien rendibilitats d’entre el 3 i el 6% anual. Es tracta d’una emissió codificada com a “B” per Caixa Laietana, i que anava dirigida a inversors qualificats.

Qui són, doncs, aquests clients privilegiats? Qui són els únics que es van salvar a temps d’un producte que ha arruïnat milers de famílies?

Veure carta

Veure carta (II)

Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#17 Óscar, Madrid, 09/04/2013 - 18:33

Lo que me parece totalmente alucinante es que, con la cantidad de majaras que hay por el mundo (y por este país), todavía no haya ocurrido alguna desgracia personal, tipo no sé... que le abran la cabeza a uno de estos chorizos sin moral... Totalmente contrario a ello, pero parece mentira.

#16 Maria, madrid, 04/04/2013 - 15:44

vergonzosa la estafa de las preferentes la justicia deberia tomar partido en esto y obligar a BANKIA a indemnizar a todos los afectados y no solo a sus amigos

#15 josefina, asturias, 19/03/2013 - 10:15

saquemos todo nuestro dinero de los bancos y metamoslo en la llamada banca etica, triodos permite cuentas de ahorro, o sociedades de credito fiare, coop57, somenergia, casx. cambiemos con nuestro mucho o poco dinero el sistema productivo

#14 Jordi, Barcelona, 16/03/2013 - 14:02

Es mol facil... voleu castigar els bancs???? TREIEU ELS DINERS DELS BANCS!!!! aunque sigui un mes!!!!

Els bancs no ho podrien soportar... amb nomes un mes els bancs cauiren!!!!! ja veurieu com canviaben d'actitud...

Som burrus... els seguim tenin tos els diners alli oiii??? dons tenim el que

#12 Kropotkin, Vic, 16/03/2013 - 09:51

CorrupSpain, CorrupSpain....CorrupSpain te quieeeeero....tralara lara lara, tralara lara lara....CorrupSpaaaaain te quieeeeero...juas, juas