Publicitat
Economia · 8 de Març de 2013. 18:29h.

"Bankia va protegir els propietaris de preferents de Caja Madrid”

"A més es van oferir els bescanvis a clients de classe socioeconòmica més baixa", segons el portaveu d'Estafabanca Mataró

Bankia no va tractar tots els seus clients igual quan va llançar el programa de bescanvi de participacions preferents a accions just abans de la sortida a borsa de 2012. Com explica al vídeo Diego Herrera, portaveu d’Estafabanca Mataró, “el bescanvi es va oferir a les entitats perifèriques del que avui és Bankia, als de Caixa Laietana, Rioja, Segovia, Ávila, Canarias i a la meitat dels de Bancaja”.

Herrera sosté que es va “protegir els propietaris de preferents de Caja Madrid”. A més, dins de cada entitat “es van oferir els bescanvis a clients de classe socioeconòmica més baixa, que són els que tenien un rendiment més baix”.

El bescanvi entre participacions preferents i accions és molt rellevant perquè els tenidors de preferents són considerats estalviadors i els seus diners estan protegits per la llei. En canvi, els accionistes són considerats inversors i són els últims de cobrar en cas d’insolvència.

L’operació es va produir al març de 2012. El preu per bescanviar participacions preferents per accions es va fixar en la mitjana de la cotització de Bankia dels últims tres mesos, a 3,31 euros per acció. També es va incloure una clàusula de fidelització en què per poder guanyar-hi només es podia vendre a partir de 2013.

Al cap de només dos mesos es van fer públiques les auditories externes, Rodrigo Rato va dimitir i les accions es van enfonsar a menys d’un euro, però l’operació havia triomfat: el 90% de tenidors de preferents de Caixa Laietana, el 12% de la població de Mataró, havia passat de creditor a accionista d’una entitat fallida.

Diego Herrera, durant l'entrevista
Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#3 Albert, Terrassa, 08/03/2013 - 21:29

Espanya ens roba, una altra vegada.. Fins quan seguirem deixant que aquets delinqüents s'emportin la nostra riquesa per mantenir la corrupta i parasitària espanya?

#3.1 gromer, lleida, 31/03/2013 - 00:30

http://m.youtube.com/#/watch?v =OvQcCZGLFeQ

#2 Valencia, Valencia, 08/03/2013 - 20:42

Lo que es interesante es que el 70% de las obras sociales de La Caixa se concentran en Cataluña a pesar de que el resto de España supone el 60% de sus ingresos.

#2.1 Nen, Lliça, 09/03/2013 - 10:23

Pots anar al Banco Santander, bbva, sabadell o el banc que vulguis que no fan cap obra social i no pateixis que aquests tampoc invertiran en obra social a Catalunya.

#2.2 sonat, mataro, 09/03/2013 - 15:11

Supongo que eso se reparte en funcion de donde consigue los beneficios.

¿Puedes decir donde esta la fuente de esa informacion? A lo mejor explica lo de los beneficios.

#1 robertg, bcn, 08/03/2013 - 20:16

Ells es protegeixen. I som els catalans , amb les nostres retalladaes i els nostres impostos els que ho paguem tot.