Publicitat
Economia · 28 de Maig de 2012. 10:13h.

Bankia es desploma

L'entitat torna a borsa amb una caiguda de fins el 29%

Bankia es desploma

Rato, en una foto d'arxiu, quan Bankia va sortir a borsa

Els inversors es mostren crítics amb el pla de viabilitat de Bankia i els 19.000 milions d'euros que l'entitat necessita per sanejar-se. Les seves accions han tornat avui a cotitzar a la borsa després que la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) n'ha aixecat la suspensió cautelar imposada divendres passat. Bankia han arrancat la sessió amb una caiguda de fins el 29%. D'altra banda, la prima de risc s'ha enfilat per sobre dels 500 punts bàsics.

D'aquesta forma, les accions de Bankia cotitzaven en l'arrencada de la sessió d'avui a un preu d'1,15 euros cadascuna després d'estar suspeses des de divendres passat abans de l'obertura del mercat, el mateix dia que es va celebrar el consell d'administració del banc, que va dimitir en ple, i de conèixer les ajudes que necessitarà per sanejar la seva situació. Al final de la sessió de dijous, la darrera en la qual es van negociar els seus títols, les accions de Bankia es van canviar a 1,57 euros.

D'altra banda, la prima de risc d'Espanya, que mesura el diferencial entre el bo espanyol a deu anys i l'alemany del mateix termini, ha traspassat els rècords històrics des de la creació de l'euro i ha arribat aquest dilluns, per ara, fins als 509,9 punts, després d'haver arrencat ja en la franja alta, per sobre del 500. L'interès dels bons espanyols, el que Espanya ha de pagar per col·locar el seu deute, també ha pujat: ha començat al 6,33% i després ha pujat al 6.47%. 

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 SPAIN IS BANKIA, Alliberem Catalunya, 28/05/2012 - 13:47

Dels 140 millons d?€ recaptats en impostos a Catalunya per a finalitats socials, el 91% es van quedar a espanya.

Els? estudiants catalans representen el 16% del total d?espanya, però reben menys del 9% de les beques.

Prou espoliació !

#3 cada dia sóc, més independentista, 28/05/2012 - 13:29

el forat de Bankia és el pressupost d´un any de la Generalitat i no passa res per menys la Bca Catalana la van fer tencar..cada cop soms més els catalans que en soms farts de pagar aquestos merders impunes, Ah! i la Espe donant lliçons a Catalunya amb 2 mil m amagats als "calaixos" i com si res.

#2 Cartanya, bcn, 28/05/2012 - 12:28

Això te un nom, estafa!!!!, per que dir que tens uns milions de benefici, quan en realitat altres demostren que el que tens son uns quans milers de milions de pèrdues, es una estafa no?.

#1 Kim, Blanes, 28/05/2012 - 11:47

¡Ay, Ay, Ay!