Publicitat
Economia · 31 de Gener de 2020. 21:52h.

Banc Sabadell s'enfonsa un 14% a la Borsa

Malgrat un augment del 134% dels beneficis el 2019

Banc Sabadell s'enfonsa un 14% a la Borsa

Josep Oliu (dreta) i Jaume Guardiola, president i conseller delegat del Banc Sabadell

Tot i anunciar un benefici de 768 milions d'euros el 2019, un 134% més que l'any anterior, el Banc Sabadell han tancat la jornada d’aquest divendres a la Borsa amb un enfonsament de gairebé el 14%, després de la presentació dels resultats del 2019. L’entitat va presentar els seus comptes al tancament del mercat d’accions del dijous.

Aquest enfonsament borsari és la conseqüència que alguns aspectes, com les pèrdues addicionals i no esperades per la venda de carteres d'actius tòxics, han estat rebuts de manera negativa pels inversors. El mateix ha passat amb l'increment de les despeses corrents de la companyia i la dotació de majors provisions realitzada per l'entitat, la qual cosa ha provocat que a l'últim trimestre del l'any el banc hagi registrat unes pèrdues netes atribuïbles de 15 milions d'euros, quan es esperava un benefici de 16 milions.

El conseller delegat, Jaume Guardiola, va demanar dijous cautela sobre el comportament de l'acció de l'entitat a la Borsa. Després, va atribuir l'enfonsament a la "sorpresa" que van suposar per als inversors les pèrdues addicionals per provisions lligades al desguàs d'actius tòxics al balanç. "Per a nosaltres, el 2019 ha tingut un aspecte molt positiu que ha estat desguassar actius improductius i baixar la taxa de morositat”, va dir.

De la seva banda, el president del banc, Josep Oliu, va assegurar durant la roda de premsa de presentació dels resultats que l'entitat no preveu cap fusió "ara per ara", però manté que aquest tipus d'operacions "no són descartables" i no veu a el nou Govern de l'Estat com un impediment a una hipotètica integració amb Bankia.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat