Publicitat
Economia · 2 de Febrer de 2018. 17:52h.

Banc Sabadell recupera els dipòsits perduts pel procés

Guanya 800 milions el 2017, un 13% més que l'any anterior

Banc Sabadell recupera els dipòsits perduts pel procés

Josep Oliu (dreta) i Jaume Guardiola, president i conseller delegat del Banc Sabadell

El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, ha dit aquest divendres, durant la presentació dels resultats de l'entitat, que, gràcies a una "activitat comercial redoblada", el banc ha recuperat els dipòsits que va perdre a causa de la crisi política a Catalunya durant el mes d'octubre de l'any passat, que va ser la causa del canvi de la seva seu social a Alacant.

Va afegir que durant el quart trimestre va guanyar 1.200 milions d'euros en dipòsits, i aquest fet li va permetre recuperar, i fins i tot superar, els dipòsits perduts per la crisi. "Sense aquests esdeveniments, probablement [els dipòsits] haguessin crescut moltíssim més", va afirmar.

Segons el president del Sabadell, la situació actual és de "normalitat absoluta", i creu que es mantindrà així en el futur. Ha indicat que "a nivell econòmic, les empreses estan actuant amb normalitat, no donant valor a la incertesa política latent i sí a l'estabilitat institucional".

Sobre la nova seu del banc va afirmar que està "còmode", i va rebutjar una eventual tornada a Catalunya: "Mai no pots dir mai més, però es va canviar per un fet molt rellevant i de pes. Per canviar-la d'Alacant hauria d'haver una altra raó de pes, i ara per ara no la veig". Va dir que "no em sento un exiliat. Em sentiria un exiliat si hagués de viure fora d'Espanya", afegint que "abans vivia entre Barcelona i Madrid, i ara entre Madrid i Barcelona".

D'altra banda, l'entitat, el conseller delegat de la qual és Jaume Guardiola, va guanyar 801, 5 milions d'euros el 2017, el que implica un increment del 12,8% sobre l'any anterior, pel menor pagament d'impostos. Igualment, va augmentar un 53,9% les provisions per a insolvències, passant dels 1.427,1 milions de 2016 als 2.196,4 milions del 2017. El crèdit viu del grup, va créixer un 4,6% en termes interanuals.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat