Publicitat
Economia · 25 d'Octubre de 2019. 21:19h.

Banc Sabadell cobrarà als clients pels dipòsits

L'entitat tancarà 200 oficines a Espanya el 2020

Banc Sabadell cobrarà als clients pels dipòsits

Imatge de la seu central a Barcelona de Banc Sabadell

El Banc Sabadell considera que és "inevitable" cobrar als clienes pels dipòsits en l'actual escenari de tipus d'interès negatius, segons ha afirmat durant la pressentación de resultats Jaume Guardiola, conseller delegat de l'entitat que presideix Josep Oliu. De fet, ja cobra un 0,5% a una cartera de 2.500 milions d'euros, una mesura que s'estendrà de manera progressiva als clients amb un perfil més financer i institucional.

En qualsevol cas, no es descarta cobrar als particulars en un futur. Una possibilitat és cobrar a clients amb alts patrimonis, per sobre dels 100.000 euros. Guardiola no ha proporcionat més detalls de l'afer, sobretot la seva aplicació als clients particulars: "No sabem dir més ara mateix, dependrà de l'entorn competitiu", ha assegurat. Es tracta d'un conseqüència de l'actual escenari de tipus d'interès negatius, que estan fomentats pel mateix Banc Central Europeu, que cobra als bancs un 0,5% per la seva liquiditat sobrant, per encoratjarar-los a donar més crèdit.

Pel que fa a la reducció de costos, el banc té previst executar un pla per tancar un total de 200 sucursals a Espanya durant l'exercici del 2020, si bé, segons Guardiola, el tancament d'aquestes oficines no vindrà acompanyat d'una retallada de plantilla. "Es poden fer trasllats interns i deixar d'externalitzar alguns serveis", ha aclarit el conseller delegat de l'entitat

També s'ha referit als últims disturbis que s'han produït a Catalunya després de la sentència del Tribunal Suprem contra diversos dirigents independentistes pels fets de la tardor del 2017. Després de condemnar la violència, ha assenyalat que, fins ara, els disturbis no han tingut impacte sobre l'economia catalana, tot i que sí que ha advertit riscos per al futur. Ha dit que "l'activitat aquests dies (en caixers i terminals de punts de venda) va ser relativament normal, però òbviament els riscos sobre la reputació són alts i algun efecte tindrem".

Així mateix, ha anunciat que Banc Sabadell ha registrat un benefici net atribuït de 783 milions d'euros fins al setembre, la qual cosa suposa un 216% més en comparació amb el mateix període de l'any passat, quan el benefici es va situar als 248 milions, a causa dels càrrecs extraordinaris que va afrontar el 2018 pels problemes de la migració informàtica de la seva filial britànica TSB i el sanejament de la cartera immobiliària.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat