Publicitat
Economia · 9 de Juny de 2010. 23:05h.

Banc Mundial: "Espanya, molt greu"

L'atur "extremadament alt" preocupa l'organisme

Banc Mundial: "Espanya, molt greu"

Robert Zoellick és el president del Banc Mundial

El Banc Mundial (BM) ha advertit que la situació econòmica a Espanya és "molt greu", encara que ha indicat que les mesures d'austeritat fiscal adoptades pel Govern espanyol van en la "direcció correcta", i ha descartat una crisi de deute com la grega.

"Crec que la situació a Espanya és molt greu i l'atur extremadament alt", ha afirmat el director de tendències macroeconòmiques del BM, Andrew Burns, durant una roda de premsa en què es va presentar l'informe sobre perspectives econòmiques mundials-2010.

Burns ha subratllat que és "probable" que les mesures de consolidació fiscal posades en marxa pel Govern espanyol redueixin el risc d'un empitjorament de la situació, i ha esmentat que els indicadors de mercat mostren que els inversors veuen la situació a Espanya com a menys greu que la de Grècia o Portugal.

Ha alertat que de produir una crisi de deute a Espanya, cosa que de moment el Banc Mundial considera improbable, això impactaria a la banca espanyola, el que al seu torn podria passar factura a Llatinoamèrica.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat