Publicitat
Economia · 8 de Novembre de 2016. 08:28h.

Baiget irrita Foment

La patronal denuncia que l’avantprojecte de Llei de Cambres "replica el pitjor de la Llei Bàsica de l’Estat"

Baiget irrita Foment

Jordi Baiget, en una foto d'arxiu

L’avantprojecte de Llei de Cambres que ha elaborat el Departament d'Empresa i Coneixement de l'Executiu de Carles Puigdemont ha solviantat Foment del Treball, que ha criticat “el procediment seguit per la Generalitat” per a la seva redacció “sense fer cap consulta prèvia a les cambres catalanes ni a les organitzacions patronals”.

La Junta Directiva de Foment exposa en un comunicat que “aquest defecte de forma és especialment greu en el cas de Foment del Treball, que és l’entitat que l’any 1886 va promoure la creació de les Cambres de Comerç i el 1911 el naixement de la Cambra d’Indústria”.

La patronal catalana assegura que tampoc “no ha rebut informació oficial de l’avantprojecte de Llei, considera que promoure el naixement d’un nou organisme, com la Cambra General de Catalunya, és una iniciativa centralista i que redueix a mínims testimonials la coordinació de les organitzacions empresarials amb les cambres catalanes”. “Replica, per tant, el pitjor de la Llei Bàsica de l’Estat”, afegeix.

Foment del Treball denuncia també que l’avantprojecte “no dóna resposta a la necessitat d’estabilitzar els recursos per al finançament de les cambres” i remarca que “la nova Llei de Cambres de Catalunya “és fonamental per regular a favor de les cambres les funcions de serveis per a la internacionalització del teixit empresarial català, en un context de creixement de les exportacions, per una banda, i de l’increment de localitzacions de les empreses a mercat emergents”.

Finalment, reclama al conseller Jordi Baiget “corregir el procediment per a la redacció de l’avantprojecte perquè incorpori les consultes pertinents a tots els agents del món empresarial, com són les mateixes cambres i les organitzacions patronals, amb l’objectiu de coordinar i fer més eficient el sistema representatiu de les empreses a Catalunya, assegurant la proporcionalitat dels territoris i dels sectors econòmics en el procés de presa de decisions i, per últim, establint els criteris de finançament de les cambres”.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 botifler1914, Sinitaca, 08/11/2016 - 09:55

Los diferentes ovínidos que viven del pesebre se pelean por la alfalfa.