Publicitat
Economia · 10 de Març de 2015. 20:25h.

Andorra intervé el banc on els Pujol tenien els cèntims

Després de la denúncia del Tresor dels Estats Units que acusa a l’entitat de blanquejar diners del crim organitzat

Andorra intervé el banc on els Pujol tenien els cèntims

Una imatge de Pujol durant la seva compareixença a la comissió

L’Institut Nacional Andorrà de Finances ha decidit intervenir la Banca Privada d’Andorra (BPA) després  de la denúncia feta pel Tresor dels Estats Units que acusa a l’entitat de blanquejar diners del crim organitzat de Rússia, Veneçuela i la Xina.

El Tresor nord-americà ha emès un comunicat en què apunta que “l’alt grau de corrupció dels directius de BPA i els escassos controls han fet del BPA un mitjà senzill per als blanquejadors de diners provinent del crim organitzat, la corrupció i el tràfic de persones a través del sistema financer dels EUA”..

El cap de Govern d’Andorra, Antoni Martí, ha explicat que la intervenció s’ha fet per tal de “garantir la continuïtat de l’operativa normal de l’entitat, protegir els seus clients i vetllar pel bon nom de la plaça financera andorrana”.

BPA també ha estat presentat als mitjans de comunicació en els darrers mesos pel fet de ser l'entitat a través de la qual la família Pujol va regularitzar el llegat de l’avi Florenci Pujol.

Una imatge d'arxiu d'una oficina de la Banca Privada d'Andorra

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#23 Francesc777, Barcelona, 12/03/2015 - 18:45

Caram amb el titular. Quan van intervenir Bankia també vau fer un llistat de les grans personalitats que hi tenien els cèntims?

#22 Si para todo, fueran igual..., 11/03/2015 - 22:05

Como salen en tropa a defender a sus corruptos, estos independentistas

#21 pepe, andorra, 11/03/2015 - 20:27

Se quejan los yankis, pero del dinero q limpian los oligarcas rusos y demas mafiosos del mundo mundial comprando pisos en NY o abriendo empresas en Delaware, Nevada o Wyoming, ni pio. El problema para los yankis es q no uses sus lavadoras, no q se lave el dinero. El govern de Marti, se baja los pant

#20 Jordi Romaguera, L´Hospitalet de Llobregat, 11/03/2015 - 19:00

Ja se sap el secret bancari és sagrat. Ara resulta que també té coses tèrboles que de moment s´estan investigant. Doncs Andorra pedrà prestigi bancari. Cal recordar que algú del Banc se´n va anar de la llengua?. Això és inadmissible.

#19 Rafael.la Cases i Noves, La Silvanya d'Amunt, 11/03/2015 - 15:19

Ves per on! Ara toca! I els Estats Units s?hi posen seriosos. O sigui, no s'hi val sols maquíllatge amb els TDT (Tractacs de Doble Tributació), si no què s?hauran de firmar ben pentinats els TIF (Tractacs d?Informació Fiscal). ¿Què més t?agradaria fer a Andorra?