Publicitat
Economia · 25 d'Agost de 2011. 17:57h.

Amb la caixa buida

La Cambra critica que les grans empreses hagin d'avançar l'impost de societats

Amb la caixa buida

El president de la Cambra, Miquel Valls, en una foto d'arxiu

La Cambra de Comerç de Barcelona considera "molt perjudicial" la mesura aprovada pel Govern espanyol d’augmentar els pagaments fraccionats en l’impost de societats per a les empreses que facturen més de 20 milions d’euros

En un comunicat expressen que "la pèrdua de liquidat que suposarà la mesura per a les empreses d’entre 20 i 60 milions d’euros es traduirà en un fre a la realització de noves inversions i al creixement empresarial, raó per la qual la Cambra la desaprova".

La institució manifesta que "les empreses que més notaran l’augment dels pagaments fraccionats en l’impost de societats seran les empreses de més de 60 milions d’euros, atès que el seu tipus fraccionat augmenta un 28,6% (passa del 21% al 24%)".

En canvi, "per a les empreses que facturen entre 20 i 60 milions d’euros, l’augment no és menyspreable, d’un 14,3% (passa del 21% al 27%), i sobretot és més preocupant perquè aquestes tenen més dificultats de finançament".

Per tant, malgrat que l’impacte quantitatiu de la mesura recaigui majoritàriament sobre les empreses de més de 60 milions d’euros, "l’impacte negatiu sobre l’economia i el creixement provindrà de l’efecte que tingui la mesura sobre les empreses que facturen entre 20 i 60 milions".

Per tot això, la Cambra opina que "l’augment dels pagaments fraccionats de l’impost de societats, que en definitiva suposa un crèdit fiscal a tipus d’interès zero des de les empreses al sector públic, s’hauria de limitar a les empreses més grans (> 60 milions d’euros) que són les que tenen més capacitat per afrontar aquesta pèrdua de liquiditat".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Marta, Sabadell, 25/08/2011 - 22:46

El que han de fer les cambres es deixar de viure del cuento i de la extorsió a les empreses i desaparèixer. Ja existeixen les patronals territorials, les sectorials i els gremis. El senyor Valls no té cap autoritat per anar opinant com si fos un gurú i jugant a polític. Que es posi a treballar.

#2.1 Terraxa, Terrassa, 27/08/2011 - 16:54

Totalment d''acord, les empreses i ciutadans estem mantenint tot d''institucions, organismes, entitats, etc, anacrònics i/o caríssims que només serveixen per què uns quants visquin sense fotre brot.