Publicitat
Economia · 25 de Maig de 2009. 15:48h.

Almunia acusa la banca d'amagar les pèrdues

El comissari europeu diu que hi ha un "problema de transparència" en el sistema financer

Almunia acusa la banca d'amagar les pèrdues

Joaquín Almunia, amb José Montilla

El comissari europeu d'Afers Econòmics i Monetaris, Joaquín Almunia, ha advertit que encara no han aflorat totes les pèrdues en els balanços de la banca europea, situació que segueix minvant la confiança en els mercats i impedeix la tornada a la normalitat. Durant la seva participació en un seminari sobre "La crisi econòmica espanyola en un context global", organitzat per la Fundació Alternatives, Almunia també ha alertat que hi haurà tensions "molt forts" de finançament a Europa dins d'un temps, que provocaran grans problemes d'endeutament públic.

Ha afegit que encara hi ha un "problema de transparència" en el sistema financer, i ha assegurat que, "fins que no es sanegin dels balanços de les entitats bancàries, no es tornarà a una situació normal". En la seva opinió, és necessari recapitalizar més entitats, una tasca en la qual "ha d'ajudar" el sector privat. "La tasca immediata", ha dit també, "és acabar de resoldre els problemes que el sistema financer segueix patint per a que el crèdit flueixi".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Español, España, 26/05/2009 - 10:04

Boicot total a la caixa.Ahora es el momento de darles la puntilla.Saca tu dinero de ella.España no paga a traidores.No les des tu dinero.

#1 Kropotkin, Vic, 25/05/2009 - 17:49

¿Y tu te enteras ahora, Almunia? Jua, jua, jua,... Señor, señor, en buenas manos estamos.... Jua, jua, jua,... Solo falta que se crea tambien lo del patriotismo nazionanista catalán de Montilla.... Jua, jua, jua,....