Publicitat
Economia · 2 de Març de 2017. 17:14h.

Aliança pel Corredor Mediterrani

Front comú de Catalunya, el País Valencià i les Illes

Aliança pel Corredor Mediterrani

Josep Rull, a la Jornada sobre finançament i infraestructures de l'Euroregió de l'Arc Mediterrani

Els governs de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears han criticat el centralisme que aplica l'Estat espanyol a l'hora de planificar les infraestructures, especialment en matèria de transports y mobilitat. Així ho han manifestat en la Jornada sobre finançament i infraestructures de l'Euroregió de l'Arc Mediterrani, que s'ha celebrat aquest dijous a València. Els consellers del ram dels tres executius també han reclamat la construcció del Corredor Mediterrani.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha assegurat que “el centralisme colpeja d’una manera molt clara la competitivitat i el progrés de l’estat del benestar als nostres territoris”. “Quan no es prioritzen amb un retorn econòmic, social i ambiental qui n’acaben sortint perjudicats són els ciutadans de Catalunya, el País Valencià i les Illes”, ha etzibat Rull, qui ha reblat que “el centralisme és radicalment ineficient perquè perdem oportunitats, perdem capacitat de generar activitat econòmica, llocs de treball i de reforçar l’estat del benestar”.

Respecte el Corredor Mediterrani, el titular de Territori i Sostenibilitat ha manifestat que Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears exigeixen que “les obres es facin al ritme que s’han de fer i que cal un sistema de governança més lògic, a través de la figura del coordinador del Corredor Mediterrani”.

De fet, els governs de Catalunya i el País Valencià consideren que el coordinador ha de planificar l'execució de les actuacions i obres complint terminis; tenir capacitat executiva sobre Adif i Renfe; un pressupost establert cert i fiable; capacitat operativa per comandar les obres i disposar d’una oficina tècnica per executar la seva tasca; entre d’altres.

Rull ha anunciat que els tres consellers es reuniran properament a Menorca per “compartir les millors experiències de cadascun dels governs i establir una agenda de reivindicació conjunta i consensuada”.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#9 pepe.----, andorra, 03/03/2017 - 13:49

mientras los separatas esten con sus veleidades imperialistas y no se bajen del burro, a le vayan dando muy mucho al corredor y menos para q Marruecos exporte sus naranjas a Europa.

#8 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 03/03/2017 - 09:45

El corredor mediterrani, amb mandat europeu, és una infrastructura que Espanya no vol fer, no pas per raons econòmiques, sinó polítiques. Castella vol evitar la "retrobada fraternal" entre els territoris que parlem català. La reunificació de la "Catalunya Gran"els treu de polleguera.

#8.1 pepe.----, andorra, 03/03/2017 - 13:44

hablas como adolf hitler antes de la guerra sobre la reunificacion de territorios de habla y poblacion q el consideraba alemana. Mientras los separatas manden y sigan con sus falsedades, manipulaciones y mentiras, ni corredor ni gaitas, q lo haga la caixa.

#7 País Valencia no existe, Es Comunidada Valenciana, 03/03/2017 - 06:32

Es que os cuesta eh?

#7.1 Wil, Valencia, 03/03/2017 - 08:40

Bravo!!! Eso he dicho yo en dos comentarios pero no me los han subido.... No aprenden no.... Repite conmigo Sr. Rius... Co-mu-ni-tat Va-len-cia-na! Es facil, oi?

#7.2 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 03/03/2017 - 09:41

Espanya tampoc és una nació, és un estat plurinacional amb la nació catalana que comprèn els catalans fins a Guardamar.

#7.3 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 03/03/2017 - 09:47

Wil, ja t'agradaria que fos tan "fàcil". Els espanyols no sou catalans (també ho pots repetir unes quantes vegades...)

#7.4 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 03/03/2017 - 10:49

Wil. ELS ESPANYOLS NO SOU CATALANS. Això també ho pots repetir unes quantes vegades.

#7.5 juan, bcn, 03/03/2017 - 12:01

wil
a la maypria e catalanes nos la suda como quereis llamarle a vuestra comunidad .
a la mayoria de catalanes nos la suda como lo querais llamar avuestro idioma
a la mayoria de catalanes nos la suda vuesto secarral
lo entiendes?

#7.6 pepe.----, andorra, 03/03/2017 - 13:46

pues no jordi, cataluña es una region de España y q haya varios idiomas no significa nada, pero ya sabes jordi, q tus mentiras son un arma politica, aunque solo para ignorantes e ingenuos q se tragan tus trolas.

#6 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 02/03/2017 - 21:47

La nostra realitat lingüística i nacional és tossuda. Segurament la notícia més important del dia.

#6.1 pepe.----, andorra, 03/03/2017 - 13:45

pues si, la realidad linguistica española es tozuda por mucho q los hispanofobos pretendan exterminarla de la region catalana, valenciana y balear.

#5 Jax el boletaire, Vic , 02/03/2017 - 21:40

El corredor del Mediterraneo es una obra insostenible medioambiental y economicamente.
Recuerda el BOMBARDEO desde Tv3% y Corleone Pujol ....pidiendo el trasvase de agua desde el rio Rodano en Francia. La cuestion es tocar los huev** con un tema y provocar victimismo.