Economia · 18 de Maig de 2010. 20:27h.

Alerta amb Caixa Catalunya

El president d'Ausbanc qualifica la gestió de Narcís Serra d'"incompetent"

El president de l'Associació d'Usuaris de Serveis Bancaris (Ausbanc), Luis Pineda, ha demanat prudència als clients de Caixa Catalunya, després de realitzar diverses crítiques sobre els gestors d'aquesta entitat, que està en la part final del procés de fusió amb Caixa Tarragona i Caixa Manresa, mitjançant 1.250 milions d'euros del fons de reestructuració ordenada bancària (Frob).

"A Caixa Catalunya", ha declarat Pineda a Ràdio Arenys, "qualsevol persona que tingui menys de cent mil euros, que estigui tranquil, perquè hi ha el Fons de Garantia de Dipòsits. Si tenen productes fora de balanç, que Caixa Catalunya els ha venut, desfacin les posicions el més aviat possible. A Caixa Catalunya i a qualsevol lloc".

Pineda ha afirmat que "és una caixa que està en una situació més que delicada", i que "sembla un formatge ple de forats", i ha qualificat la seva gestió de "més que feble, matussera", i de "inadequada i incompetent" .

També ha plantejat algunes preguntes: "Paga la pena pagar 1.250 milions d'euros perquè sobrevisqui una caixa que ha fracassat?"; "Per què Caixa Manresa i Caixa Tarragona han de carregar amb les culpes de Caixa Catalunya?", i " Per què tots els catalans i tots els espanyols hem de deixar anar 1.250 milions perquè no es noti l'acumulació d'errors de tot tipus i caràcter en la gestió de Caixa Catalunya?".

Segons Pineda, "quan una caixa s'equivoca i ho fa tan rematadament malament, ha de ser liquidada", i ha afegit que "l'actuació de Caixa Catalunya en matèria de competència i en matèria d'arrodoniment és absolutament execrable. Per a nosaltres, no mereix la confiança del públic". Sobre aquesta mateixa qüestió, ha indicat que "Caixa Catalunya ha de ser liquidada, igual que ha estat liquidada Air Comet, l'asseguradora Mercuri o Marsans, que s'està venent a trossos".

"Jo no sé", ha assegurat, "si Narcís Serra va ser un magnífic polític. No ho sé ni m'importa". I ha prosseguit: "Com gerent d'una caixa d'estalvis, el més semblant, el més homologable, és Pedro Hernández Moltó, president de Caja Castilla La Mancha", que va haver de ser intervinguda pel Banc d'Espanya. "Aquest home", ha insistit, "ha treballat malament, objectivament".

El conseller d\'Economia, Antoni Castells, ha rebut aquest dimarts als directius de les caixes catalanes implicades als processos de fusions. A la imatge, saluda Narcís Serra, president de Caixa Catalunya
Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#27 carlos, alpicat, 26/03/2011 - 18:30

Ya es hora de que alguien ponga en su sitio a todas estas CAIXAS es de recordar que las CAIXAS se crearon para un fin y esto parece que es para el lucro de tanto POLITICOS-ESPECULADORES-CATETOS

#26 Arturo Martin, Madrid, 20/05/2010 - 13:30

Kropotkin, a mi no me hace ninguna gracia, supongo que como a muchos otros.

1-http://goo.gl/TbL0
2-http://goo.gl/ENDl
3-http://goo.gl/ZxBW
4-http://goo.gl/5uiT

#25 Kropotkin, Vic, 19/05/2010 - 18:39

Yo, sin embargo, considero su gestión como extraordinaria. El problema es que sus objetivos no coinciden demasiado con los objetivos fundacionales... Jua, jua, jua,... Lo que venía a hacer lo ha hecho de forma muy satisfactoria. Jua, jua, jua,...

#24 egp, barna, 19/05/2010 - 16:20

¿alguien esta en disposicion de adjuntar una sola caja que no esté atravesando un mal momento?

#23 esteve, bcn, 19/05/2010 - 13:32

Noi, no sé si sap aquest paio que en narcís serra no n\'és el gestor. Només el president (cobrar per representar). Si de cas qeu ataqui al director general...