Publicitat
Economia · 24 de Maig de 2010. 20:37h.

Alerta a les caixes Girona i Laietana

L'agència de qualificació Fitch baixa el crèdit de les dues entitats

Alerta a les caixes Girona i Laietana

Una imatge d'una sucursal de Caixa Girona

L'agència internacional de calificació de risc Fitch ha rebaixat aquest dilluns el rating de Caixa Girona i Caixa Laietana, situant-lo en BBB i BBB-, respectivament, i ha emplaçat a les dues caixes a fusionar-se amb altres entitats, ja que en cas contrari s'exposen a patir una nova rebaixa en la seva qualificació. Fitch manté a més el ràting de les dues caixes catalanes en perspectiva negativa, segons ha informat en un comunicat.

Caixa Laietana i Caixa Girona són, juntament amb Caixa Penedès, les úniques caixes catalanes -al marge de La Caixa- que han refusat participar en un procés d'integració i han decidit seguir operant en solitari, almenys de moment, en el nou mapa financer .

L'agència considera que la caixa del Maresme té poc marge per millorar el seu nivell de capitalització i que serà difícil que transformi el seu perfil de risc a causa de la incertesa de l'evolució de l'economia espanyola i la recessió que viu el sector immobiliari.

Pel que fa a Caixa Girona, Fitch ha decidit rebaixar la seva qualificació a llarg termini des BBB + a BBB davant "els persistents efectes negatius de la debilitat de l'economia i la recessió del sector immobiliari", el que està afectant la qualitat dels actius de la caixa i la seva rendibilitat operativa.

Caixa Laietana ha reprès recentment els seus contactes amb Caixa Penedès per aglutinar una nova fusió de caixes d'estalvi a Espanya, a la qual s'ha convidat a Caixa d'Estalvis Inmaculada (CAI), a Sa Nostra i també a Caixa Girona.

Aquesta última tenia previst fusionar-se amb les caixes de Terrassa, Sabadell i Manlleu, que han constituït Unnim, encara que a última hora va decidir despenjar del projecte i seguir en solitari.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Joan, Girona, 25/05/2010 - 16:30

Alex (Blanes-La Selva Marítima) Llegeix la plana 54 de La Vanguardia d avui i veuràs el prometedor i lluent futur que els hi espera a les caixes que s han fusionat. Tenen tots els números per tancar abans de cinc anys. molesta que vulgui anar sola? perqu

#2 Alex, Blanes-La Selva Marítima, 25/05/2010 - 12:20

Ja s´ho faran per dropos! unes caixetes de baix nivell dins del panorama català i que volien tocar cuixa i tallar el bacallà com si fossin les més fortes

#1 MM, Berga, 25/05/2010 - 00:01

http://www.llibertat.cat/content/view/9341/1/