Economia · 14 de Juny de 2017. 20:26h.

Agbar defensa la col·laboració publicoprivada en ple debat sobre la remunicipalització

Aigües de Barcelona commemora el seu 150 aniversari

Agbar defensa la col·laboració publicoprivada en ple debat sobre la remunicipalització

El president Puigdemont i Àngel Simon al Museu Agbar de les Aigües

Aigües de Barcelona ha celebrat aquest dimecres els seus 150 anys d’història amb un acte institucional en què el president executiu d’Agbar, Àngel Simon, ha fet una crida a mantenir la col·laboració publicoprivada “com un model d’èxit a Catalunya en gairebé tots els àmbits de l’economia i de la societat”.

El plantejament del president d'Agbar es produeix en ple debat sobre la polèmica provocada per la intenció expressada per l'actual equip de govern de l'Ajuntament de Barcelona, dirigit per Ada Colau, d'aplicar una política de remunicipalització dels serveis públics, entre ells l'aigua.

Simon ha fet aquesta apel·lació en l’acte institucional celebrat al Museu Agbar de les Aigües, que ha presidit Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya. “Ens tindran sempre al costat quan es tracti de contribuir al progrés econòmic i social del país. Comptin amb el nostre compromís. Amb el meu particularment i amb el de les més de 10.000 persones que actualment formen part del grup”, ha dit Simon dirigint-se al president de la Generalitat.
 
En el seu discurs, el president executiu d’Agbar ha explicat el compromís d’Aigües de Barcelona envers la ciutat i el seu desenvolupament, així com la transformació que ha viscut la companyia al llarg de 150 anys, en els quals ha acompanyat Barcelona en la seva evolució i s’ha anat consolidant com un dels motors econòmics i socials de la ciutat i del país, i com un referent tecnològic en l’àmbit global.

“Més enllà de dur a terme la nostra activitat amb criteris d’excel·lència, anticipant-nos a les necessitats de les persones, hem estat sempre atents al nostre entorn i a com implicar-nos i comprometre’ns amb les realitats i els moments de la història de Barcelona i del país”, ha assegurat.
 
Durant l’acte s’ha fet un repàs de la història d’Aigües de Barcelona a través de tres eixos fonamentals: compromís social, ocupació i innovació. “Actualment, el nostre fons de solidaritat, creat tres anys abans que la llei aprovada al Parlament, paga l’aigua a més de 50.000 persones, perquè tenim una política de màxima protecció als col·lectius més vulnerables, els quals, tal com anem comprovant, un cop entren al fons de solidaritat, malauradament no en surten fàcilment”, ha explicat.

“Posar les persones en el centre”, ha afegit, “ens ha permès al llarg dels anys ser reconeguts com elements d’exitosa transformació social en entorns amb gran desigualtat i pobresa, com per exemple Llatinoamèrica, garantint sempre a tothom l’accés a l’aigua potable.”
 
Així mateix, ha destacat que “amb l’impuls d’Aigües de Barcelona, el grup Agbar és una peça fonamental per a la creació de benestar per al territori. L’any 2015, Agbar va contribuir al PIB de Catalunya en 904 milions d’euros, és a dir, va representar el 0,42% del PIB català, i va generar 10.202 llocs de treball directes a temps complet”. Un altre punt rellevant que ha volgut posar de manifest és que “la seva presència té un efecte multiplicador, ja que som un grup tractor de l’activitat econòmica”.
 
També ha posat en valor en diverses ocasions el treball de la gent que ha format i forma part de la companyia. “M’agradaria posar èmfasi en el fet que han estat 150 anys de treball intens de més de sis generacions de catalans que formen part del passat i també del present d’Aigües de Barcelona. Estic convençut que, en el futur, en seran moltes més. I totes elles estaran compromeses, des del coneixement i la dedicació, com ho hem estat fins ara, amb el desenvolupament sostenible i amb la tasca de contribuir a fer real l’accés universal a l’aigua i al sanejament, clarament alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.”
 
Simon també s’ha referit a l’aposta del grup en innovació i tecnologia. “Com a grup Agbar, amb la contribució fonamental d’Aigües de Barcelona, 235 professionals es dediquen exclusivament a projectes de recerca i innovació, amb una inversió aproximada de 19,4 milions d’euros anuals. Això ens permet exportar tecnologia i talent, així com ser referents en l’àmbit global, cosa que ens converteix en ambaixadors de Barcelona i de Catalunya al món”, ha explicat.
 
L’acte, celebrat a l’auditori Àgora del Museu Agbar de les Aigües, ha estat presidit i clausurat pel president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont. Durant l’esdeveniment, a més, s’ha projectat un curtmetratge amb imatges històriques i s’han dut a terme diverses connexions, com per exemple amb Santiago de Xile, que han servit per oferir el testimoni de treballadors, centres d’investigació i representants del tercer sector, entre d’altres.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Santiago, Mataro, 15/06/2017 - 20:32

http://www.larazon.es/economia/suez-matriz-de-agbar-traslada-su-sede-fiscal-de-barcelona-a-madrid-DI11195006