Publicitat
Economia · 22 de Febrer de 2010. 20:01h.

Aferrats a la cadira

Miquel Valls opta a la reelecció a la Cambra de Comerç, que presideix des de 2002

Aferrats a la cadira

Miquel Valls, amb el president Montilla

L'actual president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, opta a la reelecció en el càrrec en les eleccions que se celebren el 4 de maig. Porta en el càrrec des de 2002, i si, com tot indica, és reelegit, es mantindrà al capdavant de l'entitat un mínim de dotze anys.

Però Miquel Valls no és un dels dirigents de la societat civil catalana que més anys acumula al capdavant d'institucions representatives a Catalunya. De fet, hi ha d'altres representants amb més anys com a presidents d'algunes d'aquestes institucions.

Així, el president de la principal patronal catalana, Foment del Treball, Joan Rosell, va ser elegit per a aquest càrrec el 1995, en substitució d'Antoni Algueró. És a dir, que Rosell ja porta quinze anys al capdavant de l'organització empresarial més important de l'empresariat català.

Tanmateix, un altre dirigent empresarial porta més anys al capdavant d'una altra patronal catalana, encara que aquest, amb una fusió en la seva trajectòria. Es tracta de Josep González, que presideix la Pimec (Petita i Mitjana Empresa de Catalunya) des de 1997, encara que abans presidia una altra patronal.

L'actual Pimec és el resultat de la fusió el 1997 de Pimec i Sefes, una organització patronal del Baix Llobregat. L'organització resultant de la fusió és Pimec, i va ser elegit president Josep González, que ja presidia Sefes des de 1991. Per tant, de fet, porta presidint una organització empresarial gairebé vint anys.

Pel que fa als sindicats, també hi ha algun cas de llarga permanència al càrrec. El cas més destacat és el de Josep Maria Álvarez, actual secretari general de la UGT de Catalunya, que va ser elegit  l'any 1990. És a dir, que en aquests moments ja fa vint anys en el càrrec.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 tomas, Barcelona, 23/02/2010 - 09:27

Miquel Valla un socialista pel Monitlla, fora ja!!! Volem empresaris, no socialistes com el Valls

#1 Bacus, Tarragona, 22/02/2010 - 22:15

Això que avui li diuen progrès ens permet una foto com aquesta: un home d'empresa i un analfabet.