Publicitat
Economia · 26 de Novembre de 2010. 21:16h.

Adjudicacions d'alt risc

El Govern assigna definitivament a diverses empreses parcs eòlics pendents de sentència

Adjudicacions d'alt risc

Imatge d'arxiu d'un parc eòlic

La Generalitat ha adjudicat definitivament aquest divendres les set zones de desenvolupament prioritari (ZDP) d'energia eòlica, amb una potència total de 769 megawatts (MW) i una inversió de 1.250 milions d'euros, tot i que en el cas de la més potent d'aquestes zones (Segarra i Conca de Barberà), amb 180 MW, l'adjudicació definitiva depèn d'una resolució judicial.

El problema és que, a partir de 2004, la Generalitat va iniciar la creació de les ZDP i va frenar d'altres projectes que ja havien començat la seva tramitació, el que va provocar la presentació de 34 demandes contra aquesta actuació. Algunes de les sentències sobre aquestes demandes estan pendents de la resolució dels corresponents recursos, una circumstància que afecta la ZDP de major potència, Segarra i Conca de Barberà (186 MW). També és molt probable que una altra resolució pendent afecti a part de la ZDP Ribera d'Ebre i Baix Camp, la tercera en potència, amb 120 MW.

"L’adjudicació definitiva", segons un comunicat del Departament d'Economia, "es fa després d’atendre i valorar les al·legacions que, durant un mes i en dues fases, han pogut presentar les empreses participants. En aquest procés, la Generalitat ha garantit la màxima transparència i ha facilitat a les companyies l’accés a tota la informació necessària per poder exercir els seus drets.  Les al·legacions presentades  no han modificat els adjudicataris provisionals de les set ZDP del concurs".
 
S'afegeix que"les ofertes adjudicatàries proposen inversions complementàries per valor de més de 270 milions d’euros en actuacions de caràcter socioeconòmic, com ara inversions que contribueixin al compliment del Pla de l’Energia de Catalunya 2006-2015, en noves infraestructures, o vinculades a projectes d’R+D o de formació i millora de l’ocupabilitat. A més, la implantació dels parcs eòlics adjudicats suposarà uns beneficis directes als municipis i al territori d’uns 200 milions d’euros durant tota la seva explotació".
 
Les empreses adjudicatàries han estat Gas Natural Renovables; SLU-Alstom Wind SLU; Comsa Emte Renovables SL-GERR Grupo Energético XXI SA; Fersa Energies Renovables SA-Aventalia Energies Renovables SL, i FCC Energia Catalunya SL.

Les ZDP i les seves potències són Segarra i Conca de Barberà (186 MW), l'Alt Empordà (180 MW), Ribera d'Ebre i Baix Camp (120 MW), l'Anoia i Segarra (100 MW), Terra Alta (90 MW), Segrià i Ribera d'Ebre (60 MW) i Alt Penedès i Alt Camp (33 MW).

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 sulfuro sulfuro, Barcelona, 28/11/2010 - 19:50

Estas adjudicaciones casi de ultratumba son un constante en la política catalana.
No hay má que recordar la de las ITV que originó un gran escándalo y se tuvo que echar atrás.