Publicitat
Economia · 21 de Setembre de 2011. 23:31h.

Adéu al model català de caixes

L'Estat es quedarà amb el 70% de CatalunyaCaixa i Unnim

Adéu al model català de caixes

Andreu Mas-Colell, amb els principals directius de les caixes catalanes

El procés de recapitalització de les entitats financeres espanyoles ha fixat la data del 30 de setembre perquè es prengui una decisió definitiva sobre les entitats que han de rebre capital públic. D'aquesta manera, l'Estat acabarà controlant al voltant del 70% de CatalunyaCaixa i d'Unnim.

De fet, l'entrada del capital públic es farà als bancs -Catalunya Banc i Unnim Banc- que han creat aquestes dues caixes, als que han traspassat el seu negoci financer, que és una altra de les condicions del procés de recapitalització.

Els bancs que gestionaran el negoci de CatalunyaCaixa i Unnim rebran el capital estatal per arribar al mínim del 10% de reserves de qualitat exigit pel decret llei de recapitalització del sector financer espanyol, del passat mes de febrer, després que no han aconseguit suficient capital als mercats financers.

La recapitalització s'efectuarà mitjançant la compra d'accions de Catalunya Banc i Unnim Banc pel fons de reestructuració ordenada bancària (Frob), creat pel Banc d'Espanya per recapitalitzar el sector financer.

El Frob comprarà accions de Catalunya Banc per valor de 1.718 milions d'euros, mentre que en el cas d'Unnim Banc, la injecció de capital públic serà de 568 milions.

Aquestes quantitats suposen un percentatge d'accions que depenen de la valoració que el Frob faci de cada entitat en el moment de la compra dels títols, encara que es calcula que en aquests dos casos serà d'un 70%.

La permanència del capital estatal en les entitats nacionalitzades no té, en principi, caràcter definitiu, i dependrà de les condicions futures del mercat, perquè aquestes participacions podran ser venudes.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#8 anónim, Barçalona, 23/09/2011 - 01:44

Casualment jo tinc els meus estalvis així com la domiciliació de la nómina i afers de la empresa amb la Caixa Catalunya

és millor dons treure els cuartos a fi que no quedin en mans estrangeres?

#8.1 redidecore, Mataró, 24/09/2011 - 21:09

Anònim on fiquem els diners?? Dona'm una idea, jo també estic a CatalunyaCaixa.

#7 Josep, Serralada de marina, 22/09/2011 - 13:43

Alguna responsabilitat tindrà el PSC en aquest assumpte no? Una caixa que ha estat sant i senya del socialisme català, menjadora i casa de salut i retirada de les velles glòries socialista i de virtuosos del piano. Jo proposaria un debat al parlament a l'estil del Palau...

#6 joan, manresa, 22/09/2011 - 12:13

El Casal,12,05h.--Pena i rabia es lo que ens dona aquesta situació.,i lo més fort es que qui varen portar a aquesta situació gaudexin de carrecs super-importants..A Caxa Manresa si axó u puguesin veure els seus fundadors no su creuríen.A La foto alguns dels que hauríen de ser culpats de la gestió

#5 jajajajaaa, barcelona, 22/09/2011 - 11:33

pero algu encara es pensa que esl diners tenen patria? mireu l acaixa plena de gent de l´opus jajajajajjaaja

#4 Kropotkin, Vic, 22/09/2011 - 11:32

Los catalanistas (`pueblo escogido por Yahvé) lo tienen muy fácil, que se rasquen los bolsillos y se queden ellos, en una acto patriótico, con Unnim...