Publicitat
Economia · 1 de Novembre de 2012. 18:57h.

Acord Catalunya-Rússia en R + D

La Generalitat signa a Moscou un pacte per a projectes conjunts

Acord Catalunya-Rússia en R + D

Imatge de l'acte de signatura de l'acord (foto: Jordi Bedmar)

Catalunya i Rússia col·laboraran en la posada en marxa de projectes d’R+D empresarial. El conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, acompanyat del conseller delegat d’ACC1Ó, Josep Moragas, ha signat aquest dijous un acord amb el director general de l’entitat FASIE (Foundation for Assistance to Small Innovative Enterprises), Sergey Polyakov, per a l’impuls de projectes conjunts.  
 
La signatura de l’acord s’emmarca en la missió empresarial encapçalada pel president de la Generalitat, Artur Mas, que s’està duent a terme aquests dies a Moscou amb motiu de la celebració del 1r. Fòrum Empresarial Catalunya-Rússia, segons un comunicat del Departament.
 
FASIE, que representa la pime russa en termes d’innovació empresarial, coordina la cooperació industrial i fomenta projectes entre empreses russes i d’altres països. L’objectiu de l’acord, que té una durada inicial de tres anys, és augmentar les iniciatives d’R+D empresarial catalano-russes per desenvolupar nous productes, aplicacions o processos i potenciar-ne l’arribada al mercat.
 
Els projectes es desenvoluparan en àmbits com la biotecnologia, les TIC, el manufacturing avançat o l’energia, entre d’altres. Aquest protocol d’intencions inclou la cooperació en la realització d’activitats conjuntes, com són seminaris o missions empresarials, així com la realització de missions comercials i de cooperació tecnològica dels centres tecnològics catalans integrats a la xarxa Tecnio, a Rússia.
 
En una reunió de treball, posterior a la signatura de l’acord, ambdues delegacions han acordat que FASIE, acompanyat dels màxims responsables del Moscou Estate Institute of Electronic Technology i el Zelenograd Innovation & Technological Center, viatjaran a Barcelona el proper mes de desembre.

L'objetiu és començar a treballar, visitant empreses i centres tecnològics catalans, en les oportunitats d’R+D empresarial conjunt, així com també en una futura missió empresarial per part dels centres tecnològics catalans a Rússia.
 
En el marc de l’acord de col·laboració en l’àmbit de les TIC, el conseller Mena i els màxims responsables d’ACC1Ó també han convidat als responsables de FASIE a participar al Brokerage Event, que l’agència pública catalana organitza en el marc del Barcelona Mobile Congress.

En aquest punt ambdues delegacions també s’han emplaçat a aprofundir en les oportunitats de negoci i potencials inversions per part d’empreses russes del sector TIC a Catalunya aprofitant el factor tractor de la capitalitat del Mòbil de Barcelona (Mobile World Capital) fins al 2018.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 BEJOTA, BCN, 02/11/2012 - 18:45

LO QUE DIU LA PREMSA ÉS QUE NO LI HAN FET CAS ELS MANDATARIS RUSSOS AL SR. MAS.