Publicitat

Sindicats i empresa asseguren amb el pacte la fabricació d'un nou model a Barcelona

Acord a Nissan

Treballadors de Nissan, durant una protesta

Nissan i els sindicats majoritaris han arribat a un acord que permetrà la fabricació d'un nou model de la marca automobilística a Barcelona, fet que suposa també la creació de nous llocs de treball.

Després de setmanes de negociació i tensió -es van arribar a trencar les relacions entre ambdues parts-, la direcció de Nissan, amb la mediació del Departament d'Empresa i Ocupació, s'ha avingut a reobrir les negociacions en relació amb la proposta sindical de competitivitat i desbloquejar definitivament el conflicte.

Segons un comunicat conjunt de CCOO i UGT, la proposta, que ha rebut l'acord de l'empresa, assegura: la garantia de l'ocupació per als treballadors i treballadores amb contracte indefinit, la garantia que el Comitè d'Empresa haurà d'acordar qualsevol increment de saturacions de línies, evitant així l'aplicació automàtica reflectida en la proposta de l'empresa.

També la creació d'una comissió de seguiment que vetllarà, entre d'altres qüestions, per la compensació en formació dels nous ingressos en la seva carrera professional i analitzarà les necessitats productives que requereixin superar el 15% de la temporalitat i la compensació en flexibilitat positiva interna de part de l'increment de jornada assumida pels treballadors i treballadores de Nissan.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 BEJOTA, bcn, 29/01/2013 - 16:58

Los empresarios catalanes respaldan la Ley de Unidad de Mercado .El presidente de Fomento del Trabajo defiende el anteproyecto de ley porque permitirá reducir los costes y la sobrerregulación.

#1 Francesc77, Barcelona, 29/01/2013 - 16:40

Bé doncs, caldrà felicitar aquest cop Felip Puig i la seva conselleria per haver fet de mediadors i decaedre la situació. Cal ser justos quan els polítics ho fan bé.