Publicitat
Economia · 2 d'Agost de 2010. 18:45h.

Acomiadaments encoberts al Tibidabo

UGT ha presentat denúncia davant d'un jutjat social

Acomiadaments encoberts al Tibidabo

Una imatge del parc d' atraccions del Tibidabo

La UGT de Catalunya ha denunciat davant de Magistratura les empreses del parc d'atraccions del Tibidabo Patsa, Copisa i Spie, acusant-les, segons un comunicat, de "fer una subrogació parcial dels serveis de manteniment del parc. Aquesta subrogació ha comportat l’acomiadament encobert  de set treballadors, el 50% de la plantilla dedicada a dur a terme aquesta tasca dins el parc".

"Els treballadors afectats", diu UGT, "han quedat en un limb jurídic, i cap empresa es vol responsabilitzar de la seva situació. El passat dia 1 de juliol, el vigilant del parc ja va impedir-los l’entrada a les instal·lacions del Tibidabo, al·legant que seguia les ordres directes del cap de seguretat i manteniment de Patsa".

S'afegeix que "el nostre sindicat creu que amb aquesta subrogació parcial, l’actual plantilla dedicada a aquestes tasques pot haver quedat encara més debilitada, i desconeix quina actitud adoptarà l’empresa davant d’aquesta falta de personal".

També s'afirma que "fins a data d’1 de juliol, els efectius que treballaven en el manteniment del parc d’atraccions eren del tot insuficients. Especialment durant els mesos de temporada alta (de la segona quinzena de juny fins la primera quinzena de setembre), els mecànics i els elèctrics, s’han vist sotmesos a uns horaris inacceptables, amb jornades de guàrdia que s’allargaven fins a catorze hores o més, i durant set (i de vegades fins i tot deu) dies consecutius. Tampoc els permetien fer les dotze hores de descans (el període mínim obligatori entre jornada i jornada)".

Segons UGT, "la precarietat també afectava el personal que realitza treballs en alçada, o dedicat a aixecar i moure material pesant, que havia de treballar en solitari, sense cap ajudant,  tot posant en risc la pròpia integritat. L’alternativa era demanar com a favor l’ajut a d’altres companys que s'ocupen d'altres funcions, o bé deixar de fer les tasques corresponents als seus llocs de treball".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat