Publicitat
Economia · 8 d'Agost de 2009. 16:22h.

Accions contra Rafael Español per la crisi de La Seda

L'empresa exercirà l'acció social de responsabilitat contra els antics gestors

Accions contra Rafael Español per la crisi de La Seda

Rafael Español, en una imatge d'arxiu

Una plataforma de petits accionistes del grup químic La Seda han demanat a la junta directiva de l'entitat que exerceixi l'acció social de responsabilitat contra l'expresident Rafael Español. La majoria d'accionistes ha acabat aprovant aquesta proposta. L'acció social de responsabilitat permetrà a l'empresa emprendre accions legals per delimitar la responsabilitat d'Español -qui no ha anat a la junta d'accionistes- en quatre operaciones pressumptament irregulars per les quals la companyia ha hagut de provisionar 84 milions d'euros. També es sotmetran a aquesta acció social l'antic director general Aurelio González-Isla, el grup portugués Imatosgil, Caixa Geral y el conseller Jacinto Soler Padró. Morlanes ha sol·licitat el cessament de Soler Padró com a conseller.

L'actual junta directiva, encapçalada per José Luis Morlanes, per tal de garantir la viabilitat de l'empresa, espera l'aprovació d'una ampliació de capital per valor de 150 milions d'euros. Aquest darrer any, La Seda ha registrat unes pèrdues de 565 milions d'euros i déu uns altres 800 milions.

D'altra banda, una cinquentena de treballadors s'han manifestat a l'entrada de la junta d'accionistes. El pla de reestructuració preveu l'acomiadament de 300 treballadors i el tancament d'algunes fàbriques no estratègiques.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 carmen d.b.v., MATARO, 09/08/2009 - 23:24

Esto ya es Venezuela. Boliviarismo en estado puro.........

#3 marc, barcelona, 09/08/2009 - 22:48

El CLUB NATACIÓ BARCELONA és altra prestigiosa i centenària entitat catalana ofegada de deutes, i que està sota sospita i denunciada davant Hisenda i Treball per PRESUMPTE FRAU FISCAL. www.clubnataciobarcelona.es

#2 http://abatemarchena.blogspot.com/, Viladecans, 09/08/2009 - 10:51

Vaya una historia la de Espanya. Una empresa histórica del Prat de Llobregat creada a principios del siglo XX con capital holandés.
Termina a principios del XXI con un presidente del Consejo de Administración antiguo mediocre sindicalista de UGT.

#1 Ramon, BCN, 08/08/2009 - 19:22

Xavier Rius, investiga si en Carranza encara hi és a la Seda. Ja saps de qui et parlo... Fa uns mesos el van fitxar (http://www.laseda.es/data/noticias/2007/news20070525_es.pdf) i també saps qui el va col·locar a la Generalitat...