Economia · 5 de Setembre de 2011. 20:56h.

Abertis renúncia a Barajas i opta pel Prat

Sis grups participen en la privatització dels aeroports de Madrid i Barcelona

Abertis renúncia a Barajas i opta pel Prat

Imatge d'arxiu de l'aeroport del Prat

Sis grups han presentat a Aena la seva sol·licitud per participar en el procés de privatització dels dos aeroports espanyols més grans, el de Madrid-Barajas i el Barcelona-El Prat, segons ha informat l'operador públic. Abertis no licitarà per Barajas i s'ha decidit a optar pel Prat


Aquests sis consorcis interessats estan liderats per Abertis, FCC, Acciona, Grupo San José, Aeropuertos de París i la firma d'inversió GMR Infraestructure.

Abertis, que és l'única empresa catalana que havia mostrat interès pel concurs, només ha presentat oferta per la gestió del Prat i, per tant, renuncia a la gestió de Barajas. L'aeroport de Madrid també té sis candidatures. De fet, cinc consorcis han presentat oferta per a la gestió tant de l'aeroport de Barcelona com el de Madrid.

Entre aquests consorcis n'hi ha dos amb presència espanyola. L'un liderat per Ferrovial i l'altre on hi ha Fomento de Construcciones i Contratas. El grupo San José només ha presentat oferta per l'aeroport de Madrid. La resta d'ofertes són de consorcis de capital estranger.

Aena preveu anunciar la setmana que ve les empreses que compleixen els requisits exigits i que seran convidades a passar a la fase següent del procés i, per tant, a presentar oferta, un cop que els pròxims dies analitzi la documentació presentada pels consorcis.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat