Publicitat
Economia · 22 de Novembre de 2010. 22:21h.

A Madrid es cobra un 2% més que a Barcelona

És la distància més gran que s'ha produït en els últims cinc anys

A Madrid es cobra un 2% més que a Barcelona

Imatge de la capçalera de la 'web' d'Adecco

El salari d'un professional qualificat a Madrid supera en més d'un 2% el d'un treballador del mateix perfil que treballi a Barcelona. Són dades d'un estudi de la consultora especialitzada en recursos humans Adecco. Aquesta és la distància més gran a què s'ha arribat en els últims cinc anys i és especialment significativa tenint en compte que del 2006 el 2008 s'havien equiparat els sous.

Malgrat això, encara hi ha diferències més importants. Un treballador qualificat de València cobra una remuneració un 20% més baixa que un professional que faci la mateixa feina a Madrid. A Bilbao la diferència és d'un 5% menys.

La crisi ha disparat la distància salarial d'un mateix lloc de treball depenent de si és en una empresa gran o petita. L'empleat d'una companyia de dimensions reduïdes pot arribar a cobrar la meitat que algú que fa la mateixa feina en una empresa gran. Els responsables de l'estudi atribueixen aquesta diferència al fet que els negocis petits són més sensibles a les sacsejades del mercat i una de les eines més efectives que tenen per resistir-ho és retallar els sous.

L'estudi d'Adecco també enumera els professionals més ben pagats. Els directius de l'àmbit del màrqueting són els cobren més diners, amb un sou d'entre 89.000 i 103.000 euros anuals bruts, un 22% més que la mitjana dels seus companys de professió. A l'extrem oposat, hi ha els de l'àrea de qualitat i administració i finances, que cobren entre 62.000 i 81.000 euros anuals bruts, un 27% per cent menys que el salari mitjà d'un directiu.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat