Publicitat
Economia · 26 d'Octubre de 2021. 18:11h.

A la cua amb les renovables

“Durant els deu últims anys no s’havia fet res”

A la cua amb les renovables

El Govern ha aprovat “mesures urgents per a l'emergència climàtica i l'impuls a les energies renovables, amb l’objectiu d’introduir-hi millores per accelerar la implantació d’energia eòlica i fotovoltaica a Catalunya posant les bases d’un model energètic propi de país, democràtic i participat i amb cohesió territorial”.Catalunya es troba a la cua d'Espanya en potència eòlica i no arriba al 5% de la que es produeix a tot l'Estat. Té al davant comunitats com Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Galícia, Andalusia i Aragó.

La consellera d'Acció climàtica, Alimentació i Agenda rural, Teresa Jordà, ha destacat que la intenció és que el nou model sigui “transformador de la societat i amb un fort component d’empoderament social”.

Jordà ha assegurat que “no estem a la cua, però no anem bé, anem enrederits”. “Els que ara han empès la porta de forma abismal són els que els últims deu anys tampoc ho van permetre”, ha dit.

“Durant els deu últims anys no s’havia fet res en renovables. Aquí hi ha molta gent concernida, no només el Govern de la Generalitat”, ha aclarit en aquest sentit. “No hem estat capaços de moure això, hi haurà mil motius”, ha insistit.

“Aquest decret pretén posar un cert ordre, planificar i sobretot un pla de comunicació potent i explicar a la ciutadania el moment en què estem i quins són els objectius de cara al 2030, al 2040 i al 2050”, ha explicat.
 

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 pepe, andorra, 27/10/2021 - 10:34

leches, pues a las eléctricas les va muy bien, tienen los aerogeneradores, con los q cargan las baterías, los embalses son eso; en tres embalses fronterizos y en cadena, van subiendo el agua con esos aerogeneradores y así tienen las baterías cargadas, el agua, en los embalses mas altos, cuando baja el agua, la vuelven a subir. Los pringaos no.

#6 Barretina a rosca, Black hole, 26/10/2021 - 20:48

Las comarcas de la Cataluña profunda e indepe (donde 3 o 4 votos valen por 1 en Barcelona y el cinturón industrial) no quieren parques eólicos, ni parques solares, porque les estropea el paisaje, con lo bien que viven financiados por Barcelona y el cinturón industrial (la Cataluña profunda está tan financiada como en Andalucia pero... )

#5 Jorge Colina, Girona, 26/10/2021 - 20:12

Què cony és això de l'expoderament social"?????? potser una marca de membrillo?.

#4 Uno que os lee, Al sur de Waterloo, 26/10/2021 - 19:24

En el consumo de leche cruda y carne pasada de fecha, sin embargo, los catalanes son quizás los primeros del mundo. Imparap·plas, tú. No por nada esta señora va dando ejemplo desde su cargo de consejera.

#3 Conxita de Riudecols, Riudecols, 26/10/2021 - 19:23

Empoderament social? De veritat? Els parcs eòlics? Fins al monyo del vostre vocabulari estúpid, fer la vostra feina és el que heu de fer, que porteu massa anys tocant-vos la patata!