Publicitat
Economia · 24 d'Agost de 2010. 17:49h.

A favor de la venda directa

Unió de Pagesos recorda que redueix els costos de distribució

A favor de la venda directa

Una imatge d'un mercat transparent. (Foto: jornal.cat)

La Unió Confederal, que agrupa a la Unió de Pagesos, organitza mercats transparents davant el Ministeri a Madrid per reclamar preus justos per als productes agraris. Aquests mercats s'obriran els dies 27, 30 i 31 d'agost i l'1 i 2 de setembre. A aquesta iniciativa s'hi han afegit altres sindicats agraris com la Unió de Llauradors i Ramaders del País Valencià o la Unión de Campesinos de Castilla y León.

L’objectiu dels mercats és reclamar preus justos pels productors agraris i la fi dels marges comercials abusius; exigir l’etiquetatge obligatori de l’origen comunitari o no de tots els productes agroalimentaris i que els que provenen de països tercers compleixin els mateixos requisits que els europeus; demanar l’elaboració d’un Codi de bones pràctiques comercials i suport públic a la venda directa de productor a consumidor.

Unió de Pagesos demana a les administracions que donin suport la venda directa amb ajudes, el foment de mercats tradicionals, campanyes informatives, etc. creu que els consumidors també haurien d'apostar per aquest tipus de consum. La venda directa redueix costos de distribució, suposa un estalvi energètic, permet preus justos, garanteix la qualitat òptima, etc.

També reclama a les administracions que exigeixin l’etiquetatge de l’origen de tots els productes agroalimentaris, per tal que el consumidor pugui saber quins aliments s’han produït amb els drets laborals i socials, amb les normes de seguretat alimentària, d’alimentació i benestar dels animals i respecte pel medi que se segueixen a la Unió Europea i quins no. Entre els aspectes que diferencien la producció alimentària europea també es troba la traçabilitat i els requeriments higiènics, així com una regulació estricta dels medicaments veterinaris i dels fitosanitaris permesos: fora de la UE es poden usar 1.242 matèries actives, dins 313.

Contra la competència deslleial de les grans corporacions exportadores que operen en països tercers, Unió de Pagesos també demana aturar el dumping social. El sindicat demana que aquestes hagen de certificar que els treballadors de les seves explotacions treballen en condicions laborals dignes: contractuals, jornades laborals, sous, dret a afiliació sindical, prestacions, seguretat social, etc.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat