Publicitat
Economia · 14 de Desembre de 2019. 16:36h.

"A Catalunya tenim una mena d'aluminosi"

L'economista Jordi Alberich adverteix del deterioramen de les "institucions catalanes"

"A Catalunya tenim una mena d'aluminosi"

El coordinador de l'Institut d'Estudis Estratègics, laboratori d'idees de Foment del Treball, Jordi Alberich, ha mostrat la seva preocupació sobre el "deteriorament discret de l'economia i les institucions catalanes".

"A Catalunya tenim una mena d'aluminosi", ha assenyalat en declaracions a el programa Converses de COPE-Catalunya i Andorra. Alberich ha explicat que, a Catalunya, com en qualsevol edifici, si bé quan es veu "la paret esquerdada" es pot tenir la temptació de pintar-la, "és l'estructura la que està tocada".

També ha advertit que les conseqüències del que comporta el procés "no es perceben, per desgràcia, a curt termini". No obstant, ha afirmat que acabaran sent notòries a la llarga i en aquest moment "serà més difícil tirar cap enrere".

El coordinador d'l'Institut d'Estudis Estratègics ha assenyalat que a Catalunya "les fàbriques produeixen i els hotels s'omplen" però, tot i que continuï "l'activitat econòmica", és el poder econòmic el que cada vegada "és menor", amb la fugida continuada de centres de decisió rellevants de Catalunya des del començament del procés.

Finalment, Alberich ha advertit que la volta d'aquestes empreses és "relativament complicada a curt termini", però ha assenyalat que si "les coses es fessin bé" i s'apostés "per la trobada", "els efectes es podrien pal·liar".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#10 Sergi Sergio, Barcelona, 15/12/2019 - 18:01

Una mena d'aluminosi, no, una aluminosi total, una aluminosi cerebral, una corrosio espectacular, esta tot podrit, putrefacte, han creat un monstre i el monstre els devorara.

#9 Onofre de Dip, Barcelona, 15/12/2019 - 14:19

El Sr. Alberich es una de esas pocas voces que claman en el desierto en que se ha convertido la sociedad catalana. Es un verdadero consuelo leer sus columnas de opinión.
Desde aquí le doy las gracias.

#8 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 14/12/2019 - 23:56

Es una Aluminosis Política que se llama también Separatosis. La provoca el Procés. Si no se toman 155 medidas cuanto antes el edificio se va a caer a trozos.

#7 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 14/12/2019 - 23:26

La aluminosis se ha contaguiado al resto de España con ese megalómano llamado Pe4drondo VII:

https://www.vozpopuli.com/opinion/precio-sanchez-psoe-erc-podemos_0_1309070131.html

tengo muy claro que Pedrondo VII en el contexto adecuado sería un Stalin. Así de poderadicto es el personaje.

#6 John McLane, Barcelona , 14/12/2019 - 20:52

Este es el problema de no haber podido elegir proveedores de cemento europeos los últimos 40 años, y haber sido obligados a comprarlo a uno solo que nos ha vendido con aluminosi, llamado ecstado español.