Publicitat
Economia · 21 de Febrer de 2011. 22:42h.

1,4 milions per a investigació

Programa de beques entre RecerCaixa i les universitats públiques

1,4 milions per a investigació

Una imatge de la 'web' de RecerCaixa

L'Associació Catalana d'Universitats Públiques (Acup) i la Caixa han entregat les ajudes als 20 primers projectes de recerca d'excel·lència al marc del Programa RecerCaixa, que seran finançats amb un total de 1,4 milions d'euros. 
 


En un acte celebrat a Cosmocaixa Barcelona, presidit pel conseller d'Economia i Coneixement de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, s'han entregat les ajudes concedides mitjançant aquest programa, que busca estimular la recerca a Catalunya i evitar així la fuga de talents.

A la convocatòria de RecerCaixa 2010 es van presentar un total 461 sol·licituds de 80 institucions, i s'han seleccionat finalment 20 projectes després d'un laboriós procés de selecció per la quantitat i qualitat de les propostes presentades. 
 


Els àmbits en què es poden presentar els treballs van des de les ciències socials o les humanitats fins a les ciències de la salut. Dels 20 projectes seleccionats, hi ha dotze que s'emmarquen a l'àmbit de les ciències socials i les humanitats. 
 


Les temàtiques que abasten són patrimoni cultural, impacte social de l'arquitectura, educació i sistemes educatius, entorn digital en l'aprenentatge, economia i sociologia de la pobresa i de la marginalitat, impacte de les entitats del tercer sector, immigració, i economia política i polítiques públiques amb perspectiva pluridisciplinar. 
 


Pel que fa a l'àmbit de les ciències de la salut, les iniciatives seleccionades van des dels trastorns alimentaris (obesitat, bulímia, anorèxia) fins a la salut pública, passant per temes de seguretat alimentària i dolor.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat