Publicitat
Economia · 23 de Juny de 2009. 20:04h.

"No és al meu programa abaratir l'acomiadament"

Zapatero respon al president del Banc Central Europeu

 "No és al meu programa abaratir l'acomiadament"

Zapatero, amb Celestino Corbacho i Jordi Hereu

El president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha insistit que el Govern no acceptarà l'abaratiment de l'acomiadament i ha contestat al president del BCE, Jean Claude Trichet, que no és el mateix opinar com a president del Banc Central Europeu que governar per a la ciutadania. "No és al meu programa abaratir l'acomiadament".

En roda de premsa durant la seva visita oficial a Nigèria, el cap de l'Executiu ha respost així a les paraules de Trichet, que va assegurar aquest dilluns que els costos socials que suporten les empreses són "excessivament onerosos" i va animar a analitzar les propostes d'abaratiment de l'acomiadament de la CEOE.

"No està ni al pla del Govern ni al programa d'investidura abaratir l'acomiadament ni fer reformes que restringeixin els drets laborals", ha dit, afegint: "Els programes estan per ser complerts, i jo els compliré".

També ha manifestat que és molt diferent governar un banc central que ser president del Govern. "Una cosa és opinar com a expert i una altra governar per a la ciutadania", ha assenyalat Zapatero.

Ha afegit que "hi ha un procés de diàleg social" obert entre sindicats, empresaris i el Govern, i ha confiat que aquest procés generi "un acord que sigui positiu per ajudar el mercat laboral".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Fran, Llinars, 25/06/2009 - 15:32

A veure ZPinotxo,no fa falta abaratir els acomiadaments xq molta gent ja esta al carrer x la teva nefasta politica preventiva,es q no t´ho han dit els teus colegas del tripartit?q aqui cada dia tanquen empreses mentre els seus s´inflen.E